Kapetan Lazija

Lulić odbio Prosinečkog, definitivno više neće igrati za BiH

Prosinečki, i pored velike želje, prilikom jučerašnjeg posjeta Rimu nije uspio uvjeriti Lulića da promijeni odluku.
Sport / Nogomet | 09. 03. 2018. u 15:42 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Senad Lulić, kapetan rimskog Lazija definitivno više neće igrati za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Kako su za Anadoliju istaknuli iz stručnog stožera nacionalne momčadi BiH, izbornik Robert Prosinečki, i pored velike želje, prilikom jučerašnjeg posjeta Rimu nije uspio uvjeriti Lulića da promijeni odluku, te je član ''nebesko plavih'' potvrdio oproštaj od dresa ''Zmajeva''.

Lulić je odluku o povlačenju iz reprezentacije donio 29. prosinca 2017. godine kada je uputio pismo u Nogometni savez BiH u kojem je, između ostalog, istaknuo da je ''došlo vrijeme da kaže zbogom''.

''Životne odluke se nikada ne donose preko noći, pogotovo kada je riječ o ljubavi, kao što je moja ljubav prema Bosni i Hercegovini i dresu zemlje koju volim. Međutim, vrijeme je za zbogom'', pisao je tada Lulić čelnicima NS BiH i rukovodstvu reprezentacije BiH.

Za nogometnu ''A'' reprezentaciju BiH odigrao je 57 utakmica i postigao četiri pogotka. Lulić je bio član bh. državne momčadi koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

U sljedećim danima Prosinečki će pokušati dogovoriti sastanak i s Vedadom Ibiševićem u Berlinu, kako bi napadača Herthe pokušao uvjeriti da se, ipak, vrati igranju za reprezentaciju BiH, za koju je postigao najvažnije pogotke u njezinoj povijesti.

Ibišević je u razgovoru za Anadoliju 21. rujna 2017. godine izjavio da se oprašta od reprezentacije BiH, što je učinio 10. listopada poslije utakmice s Estonijom u Tallinnu (2:1) u posljednjem kolu kvalifikacija za SP ''Rusija 2018''. U susretu u Tallinnu bivši izbornik Mehmed Baždarević nagradio ga je kapetanskom trakom za sva dugogodišnja briljantna dostignuća u dresu BiH.

Protiv Crne Gore oproštaj za slavne ''Zmajeve''

U NS BiH planirali su upriličiti službeni oproštaj za nekolicinu najzaslužnijih dugogodišnjih reprezentativaca BiH u prijateljskoj utakmicu s Crnom Gorom, koja će se 28. svibnja od 18.00 sati odigrati na stadionu ''Bilino polje'' u Zenici.

Među slavnim ''Zmajevima'' kojima će tada biti odano priznanje za nastupe u reprezentacije bit će kapetan BiH s Mundijala u Brazilu Emir Spahić, sadašnji članovi stručnog stožera bh. reprezentacije Elvir Rahimić, Kenan Hasagić, Mensur Mujdža, očito i Senad Lulić i još neki... Možda i Vedad Ibišević, shodno ishodu razgovora s Prosinečkim.

Kopirati
Drag cursor here to close