Campeon de liga

Luka Modrić s Realom osvojio svoj drugi naslov prvaka Španjolske

Čekali su tri godine. Od Zidanea do Zidanea. Čini se kako najveći klub u Španjolskoj boljeg stručnjaka od bivšeg plemenitog veznjaka ne može naći.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2020. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Karim Benzema bio je dvostruki strijelac za Real

Real je na domaćem terenu svladao Villarreal s 2:1, a istim je rezultatom Barcelona izgubila od Osasune na Campu Nou.

Otkako se sezona nastavila nakon karantene zbog pandemije koronavirusa, Real blista u La Ligi. A blista i Luka Modrić, koji po tko zna koji put pokazuje svijetu da se na njega uvijek može računati - i protiv Žute podmornice je upisao asistenciju.

Oba pogotka za Real postigao je Karim Benzema, dok je za Villarreal pogodio Vicente Iborra.

Real je poveo u 29. minuti. Loptu je na polovici gostiju oduzeo Casemiro, ona je došla do Luke Modrića, a na nepostavljenu obranu nije mu bio problem naći Benzemu u dobroj poziciji pred Asenjom. Francuz gura loptu kroz noge vrataru gostima i to je 1:0.

Za to vrijeme Barcelona je već od 16. minute gubila 0:1 od osrednje Osasune, a akciju je je odlilčnimm udarcem zaključio Jose Arnaiz.

Barcelona je izjednačila u 62. minuti preko Messija, no nedugo zatim Real je povećao vodstvo.

Sergio Ramos oduzeo je jedno loptu na središnjoj liniji i dao se u trk s loptom pa je po lijevoj strani sam protutnjao i kad je dao loptu lijevo za Viniciusa srušio ga je Marokanac Sofian Chakla.  

Suđen je jedanaesterac, kojeg je Ramos prvo neispravno izveo, a u ponovljenom pokušaju Benzema ga u 71. minuti ipak realizira.

Kao i u dosta ranijih slučajeva, vjerojatno će se opet vući repovi za kaznenim udarcem dosuđenim za Real.

84. minuta donosi smanjenje rezultata. Jako lijep ubačaj Marija Gaspara još je ljepše u pogodak pretvorio Iborra svojim prvim pogotkom u prvenstvu i osigurao kakvu-takvu neizvjesnost.

I zaista, Kraljevski klub je klub opasno živio u sudačkoj nadoknadi te samo kvalitetom Courtoisa i pukom srećom, odnosno nespretnošću igrača gostiju, nije Villarreal izjednačio.

Čak ni beriješen rezultat ne bi značio ništa jer je Barcelona na kraju ubilježila domaći poraz od Osasune (1:2).

Realu je poništen pogodak Asensija u sudačkoj nadoknadi, nakon intervencije VAR-a, jer je u toj akciji Benzema prethodno igrao rukom.

Po prvi put nakon 2017. klub sa stadiona Santiago Bernabeua (koji u vrijeme pandemije igra na stadionu Alfredo Di Stefano u sklopu kompleksa u Valdebebasu) slavi naslov prvaka, što nije neki dugi post, no iz raznoraznih razloga ovaj će biti posebno sladak.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close