Vile ih pronosale

Real tijesnom pobjedom nad Granadom zadržao prednost od četiri boda

Golovima dvojice Francuza, Mendyja i Benzeme, u ponedjeljak je Real svladao Granadu u gostima s 2:1 i zadržao prednost na tablici La Lige od četiri boda.
Sport / Nogomet | 14. 07. 2020. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Ferland Mendy postigao je svoj prvi pogodak u dresu Reala

Nogometaši Real Madrida pobijedili su Granadu rezultatom 2:1 u 36. kolu Španjolske prve lige i zadržali svoju prednost nad drugoplasiranom Barcelonom od četiri boda te stigli na milimetar do naslova prvaka.

Real je sjajno otvorio susret i već nakon 16 minuta je vodio 2:0. Prvi gol je zabio Mendy u 10. minuti, a šest minuta kasnije nakon sjajne asistencije Modrića na 2:0 je povisio Karim Benzema.

U 49. minuti je Granada smanjila na 1:2 golom Darwina Machisa poslije velike pogreške Casemira na centru igrališta. 

U drugom poluvremenu Granada je imala inicijativu i puno više energije u svojoj igri, stvorili su dvije odlične prilike nakon smanjenja vodstva Reala, ali pogodaka do kraja više nije bilo.

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu za Kraljevski klub i vukao sve konce igre svoje momčadi - gotovo bez greške, moglo bi se kazati.

Do kraja prvenstva Real igra doma protiv Villarreala i u zadnjem kolu u gostima protiv Leganesa.

Barcelona pak u idućem kolu igra na Campu Nou protiv Osasune, a u zadnjem u gostima protiv Alavesa.

U slučaju da Real u idućem kolu pobjedi doma Villerreal, neovisno o rezultatu Barcelone, naslov će proslaviti na svom terenu kolo prije kraja.

Prođu li Real i Barca ciljnu ravninu s jednakim brojem osvojenih bodova, prvak će biti Real jer ima bolji međusobni omjer. Na Camp Nou je izvukao bod, a kod kuće je pobijedio 2:0.

Real u post-korona nastavku izgleda uistinu rezultatski uvjerljivo. Kraljevski klub je ovim trijumfom vezao devet pobjeda u nizu i na korak je do naslova prvaka.

U ranije odigranom susretu Real Sociedad je osvojio važne bodove u borbi za Europu pobijedivši na gostovanju Villarreal sa 2:1.

Sve najzanimljivije se dogodilo u zadnjih pola sata. Gosti su poveli 2:0 golovima Williana Josea (61) i Diega Llorentea (75), a Santi Cazorla je u 85. uspio tek smanjiti.

U drugom susretu Deportivo Alaves i Getafe su odigrali bez golova.

Sociedad se ovom pobjedom približio šestoplasiranom Getafeu na bod zaostatka, a Villarrealu koji je peti na tri boda minusa. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close