Legende o legendi

''Luka Modrić je imao težak život, nije znao hoće li preživjeti"

"Nevjerojatno je vidjeti dječaka kojeg sam upoznao prije više od 15 godina kako je odigrao 500 utakmica za Real Madrid i osvojio Zlatnu loptu. Nevjerojatno je da je igrač iz Hrvatske to napravio".
Sport / Nogomet | 02. 11. 2023. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Real Madrid FC / Luka Modrić

Luka Modrić protiv Barcelone je upisao 500. nastup u dresu Real Madrida. Kapetan Vatrenih danas je hodajuća legenda slavnoga madridskog kluba, a povodom te brojke napravio je The Athletic priču o Modriću.

Novinari spomenutog medija kontaktirali su neke njegove bivše trenere i suigrače, a među njima su bili Slaven Bilić, Peđa Mijatović i Ivan Rakitić.

Jose Mourinho i Harry Redknapp

''Ponosan sam što sam se borio za Modrića u Real Madridu. U svojoj prvoj utakmici osvojio je prvu medalju. Bio je to Superkup protiv Barcelone, a 11 godina kasnije 500 utakmica i puno medalja. Svaka čast, Luka!'' rekao je Jose Mourinho.

''Kada sam došao u Spurse, igrao je lijevo. Nisu mislili da je dovoljno jak da igra centralnog veznjaka. Stavio sam ga na sredinu i više nikada nije igrao nigdje drugdje.

Neki od najvećih veznjaka koje smo vidjeli bili su niski momci, Billy Bremner i Johnny Giles u 1970-ima. Paul Scholes igrao je u sredini, nije bio visok, ali je imao fantastičan nogometni mozak. I Luku sam vidio takvog.

Trebalo mu je malo vremena da se navikne, ali imao je jako težak život. Odrastao je u vrijeme rata u Jugoslaviji. Sjećam se da mi je rekao kako se sa svojom mamom skrivao ispod stepenica u podrumu. Bilo je to zastrašujuće razdoblje u njegovu životu, nije znao hoće li preživjeti'', rekao je Harry Redknapp, tadašnji trener Tottenhama.

Ivan Rakitić i Slaven Bilić

''Naš je odnos puno veći od nogometa. Nevjerojatno je vidjeti dječaka kojeg sam upoznao prije više od 15 godina kako je odigrao 500 utakmica za Real Madrid i osvojio Zlatnu loptu. Nevjerojatno je da je igrač iz naše Hrvatske to napravio. On je lekcija za sve da su godine samo broj.

Čestitam ti, Luka, što si jedinstven, nevjerojatan igrač i još bolja osoba'', rekao je Ivan Rakitić.

''Dodavanje vanjskom Luke Modrića podsjeća na bekend Rogera Federera. To sam vidio kada je imao 18 godina i nastavilo se. Dodavanje je napravio još boljim. Ljudi me pitaju je li se promijenio, naravno da je se promijenio. Kao što se iPhone mijenja svakih nekoliko godina, došli su 15 ili 16, on se također nadogradio, ali već je na početku imao sve'', dodao je Slaven Bilić.

Predrag Mijatović

''Modrić se po svim nogometnim parametrima trebao umiroviti prije nekoliko godina. Ali onda ga vidite kako igra i morate reći da ovaj tip nema 38, već 28 godina. Moje je mišljenje da ima još dvije godine nogometa, još nas puno može razveseliti.

On zna da je u godinama. Možda nije u stanju odigrati 60 utakmica, ali zna da mu je i deset minuta u bitnoj utakmici dovoljno da napravi razliku, a razlika je ono što je on uvijek radio'', rekao je Peđa Mijatović, prenosi Gol.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close