#HŠKZ #MostarskiEuropski

Luka Marin novi je igrač HŠK Zrinjski Mostar

Plemići su u pripreme ušli, kako je to klub naglasio, ‘bez nekoliko igrača koji su ugradili svoj doprinos u osvajanju posljednjih trofeja’.
Sport / Nogomet | 14. 06. 2023. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osmerostruki prvak BiH i lijevi branič danas su potpisali trogodišnju suradnju, a 25-godišnji Osječanin u redove Plemića stiže kao slobodan igrač nakon dvije sezone u dresu hrvatskog prvoligaša NK Istra 1961.

Marin je karijeru počeo u dresu NK Osijek, a igrao je još u Sloveniji za NK Olimpija i Mađarskoj za Diósgyőri VTK.

Nije se dvostruka titula ni ohladila, slavlje do kraja stišalo, a Zrinjski već kreće u nove pohode.

Dvostruka kruna je arhivirana, počele su i pripreme koje će uvesti u kampanju u kojoj će Zrinjski svoja već velika dostignuća pokušati odvesti na jednu novu, međunarodnu razinu.

Najprije o onima koji više neće nositi dres s lentom. A ima ih. Podosta. Ali ne u tolikoj mjeri da bi to bilo nenormalno... posebno za Zrinjski koji uvijek puno mijenja. Dakle, Plemići su u pripreme ušli, kako je to klub naglasio, ‘bez nekoliko igrača koji su ugradili svoj doprinos u osvajanju posljednjih trofeja’.

"Almir Bekić, Karlo Kamenar, Dragan Juranović, Silvio Ilinković, Nikola Mandić, Marin Topić, Kristijan Stanić i Filip Brekalo više nisu igrači osmerostrukog prvaka, dok se Mario Ćuže, Petar Sučić i Milan Vukotić vraćaju u redove GNK Dinamo Zagreb. Svim ovim igračima se zahvaljujemo na profesionalnosti te im želimo puno sreće i uspjeha u životu i daljnjoj karijeri", poručili iz redova dvostrukog prvaka.

Logično, u fokusu su nova imena. A već uoči okupljanja smo pričali o njih pet. Mato Stanić, Nikola Marić, Aldin Hrvanović, Zvonimir Kožulj, Tarik Ramić i Dario Čanađija zakleli su se na vjernost Plemstvu. Najzvučnije je zazvučalo Kožuljevo prezime – jer riječ je o veznjaku koji je prošao omladinsku školu Zrinjskog, etablirao se u Širokom, odakle se otisnuo prema Hajduku, a onda i Poljskoj, Turskoj. Prošao je dosta toga, a i dalje je u punoj snazi, 29 mu je godina… s tim da je već neko vrijeme bez natjecateljskih utakmica pa će mu Zrinjski poslužiti kao prilika da restarta karijeru. Šibenikov defanzivni vezni Čanađija (29) je potvrđen, baš kao i ofenzivac Tuzle Petar Mišić (22 nastupa, 3 gola, 4 asistencije).

Uz potvrđena pojačanja i dojučerašnjeg juniora Adnana Berbića, pripreme s Plemićima počela su i dvojica 23-godišnjih Izraelaca, vezni igrač Gilad Avramov i krilni napadač Ihab Abu Alshech, koji su dobili priliku da se nametnu stručnom stožeru te se izbore za ugovore s Plemićima.

I, što je šef struke Krunoslav Rendulić namjerio postići s ovim kadrom? Jasno da mu je Uprava postavila isti cilj, osvajanje domaćih trofeja kao prioritet, ali ovog puta pokušat će se još ozbiljnije u nastojanju da Zrinjski postane prvi naš klub od samostalnosti BiH koji je izborio UEFA-ine skupine.

Dvadesetog ovog mjeseca Zrinjski će saznati prvog protivnika u Europi, u 1. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, a ždrijeb će dočekati u Sv. Martinu na Muri, gdje će Plemstvo boraviti od nadolazeće nedjelje 18. do 28. lipnja. U tom periodu bit će odigrane i tri provjere… s tim da je moguće da jedna uskoči uoči same Europe.

Do priprema u Hrvatskoj, Zrinjski će zbog radova na stadionu trenirati u Rodoču.

Kopirati
Drag cursor here to close