Leo je klasa za sebe

Luis Enrique: Modrić? Messi je najbolji na svijetu!

"Ako bih govorio o hrvatskim igračima, govorio bih o Modriću i Rakitiću. Obojica zaslužuju individualne nagrade. Ali, ako moram govoriti o najboljemu na svijetu, nagradu bih dao Leu Messiju, koji je jedan nivo iznad svih", kaže Enrique
Sport / Nogomet | 11. 09. 2018. u 06:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski izbornik Luis Enrique jedan je od nogometnih stručnjaka koji se u novije vrijeme osvrnuo na predstojeći izbor najboljeg igrača pod pokroviteljstvom FIFA-e.

Nakon što je prošloga tjedna FIFA objavila imena trojice kandidata za ovu prestižnu nagradu, Enrique je napomenuo kako je Lionel Messi zapravo najbolji igrač na svijetu.

Međutim, argentinski čarobnjak ove se godine nije našao među trojicom, a najbolji će biti izabran između Luke Modrića, Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha.

Ronaldo i Modrić igrali su ključne uloge u Realovu osvajanju Lige prvaka, a hrvatski je veznjak proglašen i najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji, dok je Salah imao sjajnu debitantsku sezonu u Liverpoolu.

Messi u protekloj sezoni nije imao internacionalnih uspjeha, a dvostruka kruna (LaLiga i Copa del Rey) s Barcelonom očito nije bila dovoljna za njegovu nominaciju, jer je Barcom 'podbacio' u Ligi prvaka, a još više s Argentinom na Mundijalu.

Bez obzira na sve, Luis Enrique je uoči utakmice Lige nacija između Španjolske i Hrvatske kazao kako dvojbe o najboljem na svijetu za njega jednostavno nema.

"Ako bih govorio o hrvatskim igračima, govorio bih o Modriću i Rakitiću. Obojica zaslužuju individualne nagrade. Ali, ako moram govoriti o najboljemu na svijetu, nagradu bih dao Leu Messiju, koji je jedan nivo iznad svih", kazao je Luis Enrique u ponedjeljak, prenosi AS.

Španjolska večeras igra protiv Hrvatske u Elcheu, a Ivanu Rakitiću će to biti jubilarni 100. nastup u kockastome dresu.

Kopirati
Drag cursor here to close