Pojačanje na bokove

Loše vijesti iz Everana: Ipak bez Kovačića u udarnom sastavu

Kovačić nije ozbiljno ozlijeđen, ali ipak ga je malo zatezao mišić nakon današnjeg treninga, a kako izbornik Zlatko Dalić ne želi ništa riskirati, veznjak Manchester Cityja neće biti u udarnom sastavu.
Sport / Nogomet | 11. 09. 2023. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema posljednjim informacijama koje stižu iz Erevana, Mateo Kovačić ipak neće biti u sastavu za kvalifikacijsku utakmicu s Armenijom. To je informacija koju je saznala ekipa Dnevnika Nove TV, a koja je na licu mjesta.

Kovačić nije ozbiljno ozlijeđen, ali ipak ga je malo zatezao mišić nakon današnjeg treninga, a kako izbornik Zlatko Dalić ne želi ništa riskirati, veznjak Manchester Cityja neće biti u udarnom sastavu. To je gotovo sigurno.

Kovačić zbog iste ozljede nije igrao niti protiv Latvije, koju je Hrvatska pobijedila u Rijeci s visokih 5:0. Očito da to još nije sasvim zaliječio.

Kako stoje stvari, trebao bi ga zamijeniti Lovro Majer ili možda Luka Ivanušec. Dalić je na press-konferenciji naglasio da će biti promjena, ali ne previše, možda dvije-tri u odnosu na utakmicu s Latvijom.

Izbornik je istaknuo da je Armenija najopasnija po krilima tako da želi pojačati bokove.

Što to točno znači, teško je reći, ali moguće je da na lijevog beka ode Joško Gvardiol umjesto klasičnih bekova Sose ili Barišića, a da na njegovo stopersko mjesto zauzme Martin Erlić.

Također je moguća i rotacija na desnoj strani, pa da umjesto Juranovića uđe Stanišić, a da na desno krilo ode Pašalić, koji je puno agilniji i defanzivno zahvalniji od Kramarića.

U tom slučaju Kramarić bi mogao na mjesto centarfora, a dvostruki strijelac Petković na klupu. Ili će Petković ipak ostati u sastavu!?
Jasno je da će lijevo biti Perišić, kojeg Dalić prema svemu sudeći neće povlačiti na bekovsku poziciju, kao što je to znao ponekad raditi, ali protiv uglavnom jačih suparnika.

Kopirati
Drag cursor here to close