Merseyside derby

Liverpoolu derbi, Salah nije slavio golove

Unatoč tome što je utakmica s Evertonom jedna od emocionalno najintenzivnijih za navijače Liverpoola, Salah nije slavio golove na prepunom Anfieldu.
Sport / Nogomet | 21. 10. 2023. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već duže vremena je Merseyside derby izgubio na svojoj težini. Razlog leži u činjenici što Everton jednostavno ne može parirati Liverpoolu. Podatak zvuči nevjerojatno, ali je istinit. Everton je od 2010. godine do danas ostvario samo dvije pobjede u međusobnim duelima.

Everton je u današnjem od 37. minute igrao s čovjekom manje nakon što je iskusni Ashley Young zaradio drugi žuti karton. U oba slučaja Young je zaustavio Luisa Diaza. I branio se Everton, činilo se čak da bi gosti mogli ostati neporaženi, dok na scenu nije stupio Mohamed Salah. Michael Keane je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, Salah je realizirao najstrožu kaznu. Za drugi se legendarni Egipćanin pobrinuo u nadoknadi utakmice.

Unatoč tome što je utakmica s Evertonom jedna od emocionalno najintenzivnijih za navijače Liverpoola, Salah nije slavio golove na prepunom Anfieldu. Razlog tome je što je htio iskazati solidarnost s Palestincima kojih je u posljednjih tjedan dana od posljedica izraelskog bombardiranja u samo u Gazi ubijeno nekoliko tisuća.

Kopirati
Drag cursor here to close