Premier League

Liverpool u gostima svladao Arsenal i došao na bod do Cityja

U zaostaloj utakmici 27. kola engleske Premier lige nogometaši Liverpoola su u Londonu svladali Arsenal s 2-0 čime su se posve približili vodećem Manchester Cityju.
Sport / Nogomet | 16. 03. 2022. u 23:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada kada imaju isti broj odigranih utakmica Liverpool za Cityjem zaostaje samo jedan bod.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo prilika s obje strane premda je nešto bolji dojam ostavio Arsenal koji je i češće bio pred suparničkim vratima. Na startu drugog dijela domaći su igrači postali još odlučniji, a fantastičnu je šansu imao Odegaard, ali je sjajno reagirao Alisson.

I onda je utakmica odlučena unutar samo devet minuta. Prvo je Diogo Jota zabio u 54. minuti za 1-0 gostiju, a već u 62. je bilo 2-0 kada je strijelac bio Roberto Firmino.

Inače, Brazilac je samo nekoliko minuta ranije zamijenio Jotu na terenu. Mogao je Arsenal i u završnoj fazi dvoboja doći do pogotka (Martinelli), ali i to su gosti preživjeli u srijedu navečer na Emirates stadionu.

Bila je ovo deveta ligaška pobjeda u nizu Liverpoola, a u tih devet utakmica 'Redsi' su ostvarili razliku pogodaka 23-2!

Ranije su nogometaši Tottenhama pobijedili u gostima Brighton 2-0, u zaostalom susretu 16. kola, čime su produbili krizu te momčadi.

Krajem prvog poluvremena Tottenham je poveo, a u 37. minuti je strijelac bio Argentinac Cristian Romero.

Utakmicu je, pak, u 57. zaključio Harry Kane koji je postavio konačnih 2-0.

Brighton je tako upisao već šesti prvenstveni poraz u nizu, a bila mu je ovo već peta utakmica, u tom razdoblju, kako nije postigao pogodak.

Tottenham se popeo na sedmo mjesto ljestvice, dok je Brighton ostao trinaesti, piše Hina.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close