Po 15. putu u svojoj povijesti

Liverpool izborio finale FA Kupa

Za Liverpool će ovo biti 15. nastup u finalu FA Kupa, dosad je osvojio sedam naslova, posljednjeg još 2006. godine. Suparnik Liverpoola u finalu koji je na programu 14. svibnja bit će bolji iz ogleda Chelseaja i Crystal Palacea koji će se igrati u n
Sport / Nogomet | 16. 04. 2022. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest dana nakon prvenstvenog duela, ponovo su Liverpool i Manchester City odmjerili snage. Ovaj put u polufinalu FA Cupa koji se igrao na Wembleyu. Liverpool je još jednom potvrdio o kakvoj se momčadi radi, na kraju je slavio 3:2, iako je već na poluvremenu Kloppova družina imala velikih 3:0.

Prvi pogodak postigao je Konate udarcem glavom nakon kornera već u 9. minuti, njegov treći u trećoj utakmici u nizu, da bi prije odlaska na odmor Mane postigao još dva gola, u 17. i 45. minuti. Prvi gol je stigao kao poklon rezervnog golmana Cityja Amerikanca Steffena, koji je pokušao driblati, što je kaznio Mane.Drugi je put mrežu zatresao lukavim udarcem u bliži kut sa 10-ak metara.

Oslabljeni City je u nastavku skoro zakomplicirao situaciju na terenu, ali nije bilo previše vremena. Grealish je u 47.minuti smannjio na 3:1, a onda je Bernardo Silva u u sudačkoj nadoknadi skoro vratio City u utakmicu.U sudačkoj nadoknadi City je stvorio dvije izgledne situacije za poravnanje, ali Allison je bio siguran na svojim vratima.

Za Liverpool će ovo biti 15. nastup u finalu FA Kupa, dosad je osvojio sedam naslova, posljednjeg još 2006. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close