Fabio Carvalho stiže na Anfiled

Liverpool doveo mladu zvijezdu engleskog nogometa

U ovom trenutku Liverpool će isplatiti Fulhamu odštetu u iznosu od pet milijuna funti, koja može narasti na gotovo osam, iako Carvalhov ugovor istječe za dva i pol mjeseca.
Sport / Nogomet | 11. 04. 2022. u 18:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako sada stvari stoje Liverpool je izašao kao pobjednik iz utrke za jednog od najtraženijih igrača otočkog nogometa. Zvijezda Fulhama Fabio Carvalho jedan je od mladih igrača o kojima se najviše priča ne samo u Engleskoj - već i u cijeloj Europi. Fabio može igrati kao napadač, na krilu jednom ili drugom, može biti desetka. Svojim golovima i asistencijama je svakako pogurao Fulham prema Premiershipu.

U prošloj poprilično tmurnoj sezoni Fulhama, Fabio je bio neki tračak nade u bolje dane ove momčadi. Posebno kada je postalo jasno kako momčad napušta Premiership. Već tada je odigrao nekoliko dobrih utakmica, čak je zabio gol Southamptonu.

" U Fulhamu smo imali iskustva s mladim igračima, neki od njih jesu neki nisu napravili karijeru. Nema jamstava u nogometu, ali vjerujem da je Carvalho dovoljno dobar i da će s godinama koje dolaze igrati sve bolje. Carvalho je pokazao da je više nego spreman za borbu, da je jak, čvrst u borbi sa najboljim protivničkim bekovima", kaže Tony Khan sportski direktor u Fulhamu.

U ovom trenutku Liverpool će isplatiti Fulhamu odštetu u iznosu od pet milijuna funti, koja može narasti na gotovo osam, iako Carvalhov ugovor istječe za dva i pol mjeseca.Tu se radi o pravilima engleskog FA-a (saveza), kojima se pokušava zaštititi klub pa tako igrač može isti napustiti besplatno samo ako napušta Englesku. U slučaju ostanka potrebno je platiti unaprijed određenu cifru ili se dogovoriti s Fulhamom, što je Liverpool napravio te tako potvrdio ovaj transfer.

Carvalho je već odradio liječnički pregled, a potvrđeno je kako će s prvim sastavom putovati na pripreme, gdje bi se mogao izboriti za mjesto u momčadi. Svakako treba uzeti u obzir činjenicu da je ove sezone imao malih problema za ozljedom. Fabio je rođen u Portugalu, ali se njegova obitelj preselila u London, pa je dres reprezentacije Engleske obukao još u kadetskoj konkurenciji. U svibnju prošle godine je potpisao prvi profi ugovor sa Fulhamom.

Video: Fabio Carvalho
Kopirati
Drag cursor here to close