Europska liga

Liverpool, Ajax i Roma ubilježili poraze

Galebovi su protiv Kopljanika slavili rezultatom 2-0, a prvo ime utakmice bio je strijelac i asistent Ansu Fati koji je ovog ljeta stigao u klub na posudbu do kraja sezone iz Barcelone.
Sport / Nogomet | 09. 11. 2023. u 21:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FC Liverpool / Detalj s utakmice Toulouse - Liverpool

Četvrto kolo Europske lige započelo je s iznenađujućim rezultatima. Iako se poraz Ajaxa više ne može smatrati kao vijest, ovog puta je Brighton bio taj koji je slavio na Amsterdam Areni.

Galebovi su slavili rezultatom 2-0, a prvo ime utakmice bio je strijelac i asistent Ansu Fati koji je ovog ljeta stigao u klub na posudbu do kraja sezone iz Barcelone. Fati je pogodio u 14. minuti, a Simon Adingra bio je strijelac drugog gola (53).

Za Kopljanike je cijelu utakmicu odigrao Josip Šutalo.

Sažetak utakmice OVDJE

     
       Standings provided by Sofascore     

No, pobjeda Brightona nije najveće ‘iznenađenje’ od utakmica igranih u ranijem terminu. Toulouse je na domaćem terenu s 3-2 svladao Liverpool.

Francuzi da su do 89. imali 3-1 prednost, a onda je za Liverpool prvo na 3-2 smanjio Jota, da bi u 90+7 pogodio Quansah. No, radost Redsa bila je kratkoga dana, izjedančujući pogodak je poništen.

Aron Donnum (36), Thijs Dallinga (56) i Frank Magri (76) bili su strijelci za Toulouse.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

U drugoj utakmici u skupini E je LASK s 3-0 bio bolji od Royale Union SG-a.

Sascha Horvath (25), Maksym Taloverov (45'4) i Robert Žulj (77) bili su strijelci za LASK.

     
       Standings provided by Sofascore     

U skupini G je također bilo prilično zanimljivo. Servette su s 2-1 bili bolji od Šerifa, s tim da su do pobjede došli pogocima u 84. i 90. minuti kad su precizni bili Roulier, odnosno Bedia s bijele točke.

Gosti su vodili od 12. minute kad je autogol postigao Severin.

U drugoj utakmici je Slavia Prag napravila pravu malu senzaciju te su s 2-0 bili bolji od Rome. Gostima su veliko slavlje i preuzimanje prvog mjesta osigurali Jurecka (50.) te Masopust (74.).

U skupini F vidjeli smo jednu domaću i jednu gostujuću pobjedu. Maccabi Haifa je vodila, ali na kraju upisala poraz od Villarreala (1-2).

Rennes je pak s 3-1 bio bolji na domaćem terenu od Panathinaikosa, iako su od 33. minute igrali s igračem manje.

Kopirati
Drag cursor here to close