Uvredljiv i neprimjeren govor

Livaja i Subašić prijavljeni disciplinskom sucu

''Temeljem ovlasti iz Propozicija natjecanja HT Prve lige, povjerenik za natjecanje prijavio je Livaju i Subašića disciplinskom sucu zbog neprimjerenog ponašanja i povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika'', stoji na službenim stranicama HNS
Sport / Nogomet | 07. 12. 2021. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / Danijel Subašić i Marko Livaja

Hrvatski nogometni savez objavio je na službenim stranicama da je povjerenik za natjecanje HT Prve lige, Josip Brezni, prijavio po službenoj dužnosti igrače HNK Hajduk, Marka Livaju i Danijela Subašića, disciplinskom sucu HT Prve lige.

''Temeljem ovlasti iz Propozicija natjecanja HT Prve lige, povjerenik za natjecanje prijavio je Livaju i Subašića disciplinskom sucu zbog neprimjerenog ponašanja i povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika'', stoji na službenim stranicama HNS-a, prenosi HRT.

Ranije se o ovom slučaju oglasio Hajduk koji je osudio bilo kakav govor mržnje te se ispričao, no dodao da se sve treba promatrati u cjelini, a u jučerašnjom priopćenju komentirao je ovaj slučaj i GNK Dinamo.

''Što se tiče skandiranja igrača Hajduka koji su svojim 'pjesmama' promovirali uvredljiv i neprimjeren govor u javnom prostoru, očekujemo od HNS-a, kao ovlaštenog pokretača disciplinskih postupaka da u najkraćem roku poduzme sve kao u nekim recentnim slučajevima kada su nečije privatne poruke iskorištene za višemjesečne suspenzije. U ovom konkretnom slučaju nije se radilo o privatnim porukama nego javnom prostoru, i u potpunosti odgovara razlozima za pokretanje disciplinskih postupaka protiv onih koji su to učinili. Isto tako, očekujemo i od policije da provede izvide i utvrdi elemente prekršaja i/ili kaznenog djela i procesuira počinitelje'', objavio je Dinamo.

Kopirati
Drag cursor here to close