Hajduk sve bliži vrhu tabele

Livaja i Sahiti sredili Dinamo u Maksimiru

I dok je Hajduk u jednom sjajnom ritmu, četiri trijumfa u prvenstvu, jedan u Kupu, Dinamo je u problemu, Dinamo se muči. U posljednjih šest susreta u svim natjecanjima "Modri" su ostvarili samo jednu pobjedu.
Sport / Nogomet | 05. 12. 2021. u 20:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HNK Hajduk / Marko Livaja, HNK Hajduk

Valdas Dambrauskas za sada vodi ovaj Hajdukov brod u pravom smjeru. To je potvrdio i najveći derbi HNL-a u kojem je Hajduk napustio Maksimir s tri velika boda u džepu. I dok je Hajduk u jednom sjajnom ritmu, četiri trijumfa u prvenstvu, jedan u Kupu, Dinamo je u problemu, Dinamo se muči.

U posljednjih šest susreta u svim natjecanjima "Modri" su ostvarili samo jednu pobjedu, a bio je to i drugi uzastopni izgubljeni derbi nakon ispadanja od Rijeke u srijedu u četvrtfinalu Kupa. Ni promjena na klupi Kopić - Krznar nije pomogla.

Dugo su navijači Dinama i Hajduka čeka na prvi prvenstveni sraz ove sezone. Trebali su igrati u devetom kolu na Poljudu, ali je tada derbi odgođen na zahtjev Dinama. U današnjem je Hajduk već u prvom poluvremenu najavio što želi napraviti.

U 24. minuti Marko Livaja je odlično potegao iz slobodnog udarca, s 18 metara, međutim Dominik Livaković je sjajno reagirao. Već u sljedećoj akciji Stipe Biuk je u odličnoj poziciji glavom pucao pored gola. U nastavku utakmice gledamo pokušaje Ademija i Atanasova s jedne i druge strane, ali dvije nule na semaforu su stajale. I tako je bilo sve do 61.minute kada Elez dugom loptom uposlio Livaju a ovaj je prebrz za Theophile-Catherineu, pa je i Livaković nemoćan. Veliko slavlje navijače Hajduka.

Video: Prvi gol Hajduka 

Dinamo je krenuo po izjednačenje, ali mogli bismo reći "kao" krenuo, jer pravih iskušenja za zadnju liniju Splićana nije bilo. I kako to obično bude u ovakvim utakmicama. Gol je došao na drugoj strani. U drugoj minuti sudačke nadoknade. Livaja je sjajno primio loptu u šesnaestercu, pričekao je dolazak Sahitija, idealno ga poslužio, a krilni napadač Bijelih pogodio za 2:0

Video: Drugi gol Hajduka 

Nakon ove za Hajduk izuzetno važne i vrijedne pobjede, Rijeka je i dalje prva, ali njena prednost u odnosu na Hajduk je tri boda, dok je Osijek drugi s 35. Nakon trećeg poraza u prvenstvu Dinamo je četvrti s 31 bodom.

Kopirati
Drag cursor here to close