Čekajući trofej

Livaja: Godina za pamćenje, fali samo naslov prvaka

"Trofeje s Hajdukom sam očekivao i dan danas ih očekujem jer imamo jako dobru momčad, uigrani smo i imamo isti cilj", kazao je Livaja.
Sport / Nogomet | 27. 12. 2022. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Medalja? Eno je kući u sobi, djeca se igraju s njom", nasmijao se Marko Livaja na pitanje gdje čuva brončanu medalju, osvojenu na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu.

A upravo je bronca kruna jedne uspješne godine, po svemu najuspješnije u karijeri marka Livaje, piše 24 sata. Bronca, osvojeni Kup s Hajdukom, naslov najboljeg igrača i strijelca u HNL-u, produženje ugovora s Hajdukom...

"Doista je bila godina za pamćenje. Fali još naslov prvaka ali nadamo se da će biti dogodine. Zadovoljan sam, mogu žaliti jedino što nismo iskoristili priliku u prvenstvu ali to je život i nikad ne treba odustati. Nadam se da ćemo ove godine uspjeti nadoknaditi minus koji imamo. Što se tiče reprezentacije, kad sam se vraćao u Hajduk nisam razmišljao o reprezentaciji, imao sam 28 godina i mislio sam da je moje vrijeme u reprezentaciji već prošlo. Ali trofeje s Hajdukom sam očekivao i dan danas ih očekujem jer imamo jako dobru momčad, uigrani smo i imamo isti cilj. Što se tiče reprezentacije poklopila se jedna lijepa priča, i normalno da sam ponosan što sam bio dio te priče".

Konkurencija za naslov prvaka, pa i za mjesta u Europi je velika?

"Neće biti lako. Dosta momčadi u HNL-u je kvalitetno i ako nemate dobar dan ili ste malo lošije ušli u utakmicu, možete od svakoga izgubiti. Prvenstvo je jako zanimljivo", kaže Livaja, koji je postao sinonim za Hajduk.

Hajduk jednako Livaja, Livaja jednako Hajduk!

"Privikao sam se na tu ulogu, pokušavam biti maksimalno dostupan navijačima iako to nije uvijek lako... Ali sve u istom cilju, a svima nam je zajednički – naslov prvaka!", kazao je.

Reprezentacija ide na zasluženi odmor, a u ožujku otvara kvalifikacije za Euro u Splitu.

"Da, to je u trećem mjesecu, ima vremena do tada. tek smo se vratili iz Katra. Treba se odmoriti, ne toliko fizički koliko psihički, bili smo više od mjesec dana skupa..."

Upitali smo Marka i koja je tajna uspjeha Joška Gvardiola, s kojim se jako zbližio.

"Joško je i u Dinamu i u Leipzigu pokazivao kvalitetu, koju nadograđuje svake sezone. Pravi je momak, pošten, čvrsto na zemlji. Zato smo se i zbližili. Svi znamo njegovu kvalitetu, samo je treba pokazati. Imao je malo problema s ozljedom protiv Argentine, vidio sam da mu je poslije utakmice bilo teško, plakao je... Rekao sam mu da ima tek 20 godina, odigrao je Svjetsko prvenstvo odlično i sigurno će ih biti još, ima vremena uzeti i zlato".

Otkrio je Marko i neke detalje s treninga.

"Čuvali smo često jedna drugoga ali smo se i pazili, da ne bude ozljeda. Atmosfera je bila odlična, nijedan incident, u 40 dana kada si skupa može netko biti ljut što ne igra, ali sve je bilo odlično... On je nositelj igre i jedna od mladih igrača koji će to i u budućnosti biti. Drago mi je da smo s praktično novom momčadi i 18 novih igrača opet osvojili medalju na Svjetskom prvenstvu. Veliki je ovo uspjeh i dokaz da Hrvatska ima jako veliki potencijal u mladim igračima koji dolaze", naglasio je.

Iako je na zasluženom odmoru nastupio je na zadnjem izdanju humanitarnog memorijalnog turnira "Četiri kafića – Memorijal Dino Petrinović".

"Svake je godine dobro popunjena dvorana, krivo mi je što je zadnje izdanje jer je jako puno momaka našlo afirmaciju na ovom turniru, eto, i za mene se prvi put čulo na njemu i sigurno da ćemo ga se svi rado sjećati. Bitno je da smo pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija i da se nitko nije ozlijedio i ugrozio svoju karijeru. Meni nikad nije teško nastupiti na ovakvim turnirima. Ekipa iz organizacije već 20 godina organizira turnir i treba im na tome čestitati. Mislim da je ovo postao kultni turnir, ali život ide dalje, tko zna, možda će u budućnosti biti neki novi ljudi koji će opet organizirati da se nešto lijepo događa u našem Splitu. Ja se ovdje jako lijepo osjećam, u ovih 12 – 13 godina koliko sam nastupao uvijek je bio lijep doček".

Za kraj poruka navijačima Hajduka.

"Nadam se da ćemo im ispuniti želju koju svi sanjaju već 17 godina i da ćemo donijeti taj toliko željeni trofej u Split", poručio je.

Kopirati
Drag cursor here to close