Spektakl do spektakla

Liga prvaka: Večeras možda i ključni obračuni "u skupini smrti"

Večeras se prvim susretima 4. kola Lige prvaka nastavlja natjecanje u skupinama E, F, G i H. Posebno zanimljivo moglo bi biti u tzv. "skupini smrti".
Sport / Nogomet | 07. 11. 2023. u 14:36 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naravno, kao i u proteklim kolima, najviše pozornosti privlači skupina F, takozvana "skupina smrti".

Večeras igraju Borussia i Newcastle od 18.45, dok od 21 sat igraju Milan i PSG.

Sve četiri ekipe imaju izgleda za prolaz dalje u Ligi prvaka, a nakon večerašnjih ogleda neke bi stvari mogle biti jasnije.

Treneri vjeruju u svoje ekipe

"U svakom susretu postoji imperativ pobjede. Taj izraz vjerojatno se i previše koristi... Pripremamo se za svaku utakmicu, tako je i sada. Prvi ogled u Newcastleu bio je neizvjestan, ali su oni na kraju zaslužili pobjedu. Sada je na nama da odigramo bolje nego u prvom susretu", istaknuo je u najavi trener gostujuće ekipe Eddie Howe.

"Odlično smo odigrali u Newcastleu. Moramo slično dobro odigrati kao i prje 14 dana, ali moramo biti konkretniji u prostorima koje nam ponude. Bit će ovo otvorena i intenzivna utakmica", kaže pak Edin Terzić, trener Borussije, prenosi Hina.

Dvoboj na San Siru, PSG korak do osmine finala

U drugom susretu skupine E sastaju se Milan i PSG.

Parižani su u prvom ogledu slavili 3:0, dakle vrlo uvjerljivo, a mogućim večerašnjim trijumfom napravili bi veliki korak prema osmini finala.

Uvertira u večerašnju utakmicu bio je krvavi obračun na ulicama Milana, u kojem je jedan francuski navijač izboden te je životno ugrožen.

"Želim vidjeti svoje igrače da igraju s hrabrošću i samopouzdanjem. Velika je prepreka, PSG koji bi mogao osvojiti Ligu prvaka. To je momčad sa sjajnim igračima, ali mi ćemo pokušati pobijediti", ističe u najavi utakmice trener Milana Stefano Pioli.

"Zadovoljan sam sa stavom momčadi od prvoga dana. Sretan sam s onime što radimo, iako postoje stvari koje moramo popraviti. Napredak je vidljiv. Momčad ima strast za borbom. To je vrlo važna kvaliteta. Naš je cilj, kao i uvijek, da se suparnik prilagodi nama", istaknuo je pred ovaj susret trener PSG-a Luis Enrique.

Ništa manje uzbudljivo na drugim travnjacima

Uzbudljivo će biti i na drugim europskim stadionima.

U skupini G Manchester City dočekuje Young Boys, a pobjedom bi i matematički osigurali prolaz u osminu finala.

U drugom susretu skupine G igraju Crvena zvezda i RB Leipzig.

Gusto je i u skupini E u kojoj Atletico Madrid traži pobjedu nad Celticom nakon 2:2 u Glasgowu.

Također, vrlo će zanimljivo biti na Olimpicu u susretu Lazija i Feyenoorda, nakon što su Nizozemci prije dva tjedna slavili s 3:1.

 

Kopirati
Drag cursor here to close