Liga nacija

Pobjeda Portugalaca, Srbi slavili u Podgorici

Jose Mourinho u Podgorici je ukrao šou nogometašima Crne Gore i Srbije, koji su u sklopu Lige nacija igrali prvu međusobnu utakmicu otkako su 2006. njihove države raskinule zajednicu u kojoj su živjele 88 godina.
Sport / Nogomet | 12. 10. 2018. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portugalci su bez Cristiana Ronalda u gostima pobijedili Poljsku 3:2 u drugome kolu skupine 3 elitnog ranga Lige nacija.

Domaćini su poveli golom Piateka u 18. minuti, a Portugalci su preokrenuli golom Andrea Silve u 31. i autogolom Glika u 41. minuti, a za velikih 3:1 zaslužan je Bernardo Silva (52). Poraz domaćina ublažio je Blaszczykowski (77).

Portugal ima stopostotni učinak iz dvije utakmice i vodi na ljestvici skupine 3. Italija i Poljska imaju po bod.

U C razredu Izrael je kod kuće pobijedio Škotsku 2:1, Litva je izgubila od Rumunjske 1:2, a Srbija je slavila u gostima kod Crne Gore 2:0 golovima Aleksandra Mitrovića.

Jose Mourinho u Podgorici je ukrao šou nogometašima Crne Gore i Srbije, koji su u sklopu Lige nacija igrali prvu međusobnu utakmicu otkako su 2006. njihove države raskinule zajednicu u kojoj su živjele 88 godina.

Iako se ponašao prilično "niskoprofilno" te se prije meča pokušavao maskirati šiltericom i trenirkom, naravno da u toliko maloj sredini jedan od najslavnijih trenera u povijesti nije mogao proći neopaženo.

Foto: Screenshot / Jose Mourinho u Podgorici

A još kada je u ložu stadiona Pod Goricom sjeo uz crnogorske legende Dejana Savićevića i Predraga Mijatovića, bilo je zajamčeno da će kamere tijekom prijenosa koristiti svaki trenutak da zumiraju ovaj trio.

Naravno, Mourinho nije u Podgoricu došao kako bi razgledao povijesne znamenitosti, nego da uživo pogleda igrača koji mu je jako zanimljiv.

Nikola Milenković (21), stoper Srbije, koji ove sezone za Fiorentinu sjajno igra kao desni bočni, jedan je od najboljih mladih braniča na svijetu. Visok 195 cm i s kvalitetnim pokrivanjem obje spomenute pozicije, čini se kao pravi čovjek za rješenje obrane, kroničnog problema Manchester Uniteda.

Aktualni svjetski prvaci Francuzi pošteno su se namučili da izbjegnu domaći poraz od Islanda i izvukli remi 2:2 u posljednjim minutama!

Island je poveo u 30. minuti golom Bjarnasona i povećao na 2:0 u 58. preko Arnasona , a Deschampsovu momčad sramote je spasio autogol Eyjolfssona u 86. i pogodak Mbappea iz jedanaesterca u 89. minuti.

Rezutati susreta Lige nacija igranih u četvrtak:

Kopirati
Drag cursor here to close