Već bio Bogin...

Letač Greenpeacea bio na nišanu policijskih snajperista na Allianz Areni!

"Zbog natpisa 'Greenpeace' odlučeno je da se ne izda naredba snajperistima za intervenciju. Da je policija zaključila drugačije, odnosno procijenila kako se radi o terorističkom napadu, tada bi letač možda morao platiti akciju svojim životom".
Sport / Nogomet | 16. 06. 2021. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann (64, CSU) osudio je incident paraglajdera u minhenskoj Allianz Areni malo prije početka utakmice Europskog prvenstva između Njemačke i Francuske.

"Izričito je izdana potpuna zabrana leta za vrijeme Europskog prvenstva nad Allianz Arenom. Pretpostavljam da je i Greenpeace to znao", rekao je Herrmann za Bild.

"Zbog natpisa 'Greenpeace' odlučeno je da se ne izda naredba snajperistima za intervenciju. Da je policija zaključila drugačije, odnosno procijenila kako se radi o terorističkom napadu, tada bi letač možda morao platiti akciju svojim životom", rekao je Herrmann.

Ministar podsjeća kako bi u toj situaciji bilo opravdano da policija koristi vatreno oružje.

"Dakle, potpuno je neodgovorno u svakom pogledu provoditi takvu akciju. Mogu samo izričito osuditi Greenpeace zbog opetovanog pokretanja takvih neodgovornih akcija. To nema nikakve veze s brigom za zaštitu okoliša", kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close