Stavili transparent

Aktivisti Greenpeacea padobranima sletjeli na zgradu Europske centralne banke

Snimak se proširio društvenim mrežama, a Europska centralna banka je potvrdila da je došlo do incidenta zbog kojeg je pozvana policija
Gospodarstvo / Ekologija | 11. 03. 2021. u 08:25 Bljesak.info
Greenpeace activists paraglide onto the top of the European Central Bank

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktivisti ekološke grupe Greenpeace sletjeli su padobranima na vrh zgrade Europske centralne banke u srijedu te su pokazali transparent u znak protesta zbog povezanosti banke sa zagađivačima koji koriste fosilno gorivo.

Prosvjedni čin se dogodio u srijedu kada su aktivisti padobranom letjeli iznad rijeke u Frankfurtu, a potom sletjeli na medijsku zgradu Europske centralne banke te razvili svoj transparent s porukom banci da "prestane financirati ubojice klime", piše Klix.ba.

Snimak se proširio društvenim mrežama, a Europska centralna banka je potvrdila da je došlo do incidenta zbog kojeg je pozvana policija. Je li bilo uhićenja, zasad nije poznato.

Aktivisti su se odlučili na ovaj potez nakon novog izvještaja Greenpeacea u kojem se navodi da je banka pružila podršku kompanijama poput Shella i Totala.

Europska centralna banka je ranije uspostavila centar za klimatske probleme, ali još uvijek nije promijenila svoju politiku investiranja i prekinula financiranje kompanija koje se bave fosilnim gorivom.

Kopirati
Drag cursor here to close