Mislav Veliki

Tako logično: UEFA proglasila Oršića igračem tjedna!

Mislav Oršić zaradio je veliko individualno priznanje hat-trickom Tottenhamu. UEFA je Oršića proglasila najboljim igračem tjedna Europske lige, odnosno u uzvratnih utakmica osmine finala tog natjecanja.
Sport / Nogomet | 19. 03. 2021. u 23:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FIFA.com / Oršić i Ademi, velemajstori Dinama

Mislav Oršić odigrao je fantastično u senzacionalnom preokretu Dinama protiv Tottenhama. Krilni igrač Modrih zabio je sva tri gola u utakmici koja će se pamtiti generacijama.

Nakloni su stigli sa svih strana, čak je i veliki Gary Lineker nakon utakmice čestitao Oršiću na hat-tricku. Sada je stiglo i službeno priznanje - UEFA je Oršića proglasila najboljim igračem tjedna Europske lige, odnosno u uzvratnih utakmica osmine finala tog natjecanja.

Oršić je u izboru nadmašio zvijezdu Ajaxa Davida Neresa, Romina napadača Borju Mayorala (bivšeg igrača Reala) i Gerarda Morena, sjajnog, 35 milijuna eura vrijednog napadača Villarreala s kojim će se Dinamo susresti u četvrtfinalu.

"Golovi? Sigurno mi puno znače. Cijelu noć nisam spavao od adrenalina, nisam mogao oka sklopiti", rekao je dan nakon utakmice Oršić za hrvatske medije.

ORŠIĆEVI GOLOVI

Naravno da se osvrnuo i na predstojeći susret četvrtzavršnice protiv španjolske Žute podmornice.

"Momčad s kojom možemo igrati gotovo ravnopravno. Sigurno će biti teška utakmica. Sve momčadi su bile jednako teške, možda samo Manchester odskače od drugih. Nadamo se da ćemo proći dalje. Španjolci su poznati po tome da više vole posjed, kombinatorni nogomet više nego snagu, duge lopte ili tako nešto. Sigurno ćemo se dobro pripremiti za njih, stisnuti sredinu i probati ih kontrirati", komentirao je Oršić Villarreal.

Dominacija Dinama - Modrić igrač tjedna u Ligi prvaka

Sjajna predstava hrvatskog veznjaka Luke Modrića protiv Atalante u utakmici osmine finala Lige prvaka donijela mu je nagradu UEFA-e za najboljeg igrača tjedna najpoznatijeg klupskog natjecanja.

Modrić je dirigirao igrom Reala i predvodio ih do pobjede od 3:1 s asistencijom Benzemi za prvi zgoditak na utakmici. O njegovoj igri pisali su se hvalospjevi nakon utakmice, a veliki Luis Figo svrstao ga je među tri najbolja igrača svijeta uz Messija i Ronalda.

Brojni mediji nazvali su ga genijalcem, a neki su ga uspoređivali s vinom da je što stariji to bolji.

„Svi znamo koliko je dobar igrač. Ima 35 godina, a to se nigdje ne vidi na terenu. Luka i Toni Kroos su bili fenomenalni kao dvojac na sredini“, rekao je Zidane nakon utakmice.

Osim hrvatskog kapetana za ovu nagradu nominirani su bili De Bruyne, Kante i Kimmich.

Kopirati
Drag cursor here to close