Bundesliga

Leipzig upisao treći poraz zaredom

Nogometaši RB Leipziga doživjeli su u petak treći uzastopni prvenstveni poraz, a izgubili su sa 1-2 na gostovanju kod Union Berlina u prvoj utakmici 14. kola njemačke Bundeslige.
Sport / Nogomet | 04. 12. 2021. u 00:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Union Berlin je prošle sezone u Bundesligi pokazao kako nema namjeru plesati samo jedno ljeto, kao povratnik u elitno društvo, a u ovogodišnjem prvenstvu Njemačke također se dobro drži.

Pobjeda nad Leipzigom od 2:1 vrijedna je i zbog bodova, ali i zbog dodatnog samopouzdanja simpatične ekipe iz glavnog grada, jer su i ove sezone bolji od gradskog rivala Herthe.

Domaće je u vodstvo doveo Nigerijac Taiwo Awoniyi već u 6. minuti. Samo sedam minuta poslije izjednačio je Francuz Christopher Nkunku. Pobjedu Unionu donio je Timo Baumgartl pogotkom u 57. minuti.

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu za gostujuću momčad koja je posljednju pobjedu ostvarila prije mjesec dana protiv dortmundske Borussije.

RB Leipzig je u 14 nastupa osvojio svega 18 bodova i trenutno se nalazi na osmom mjestu Bundeslige.

Union Berlin je šestom pobjedom stigao do 23 boda i privremeno je zasjeo na četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Trećeplasirani Bayer Leverkusen ima samo bod više, ali i utakmicu manje.

Sve oči nogometne javnosti bit će u subotu uperene prema Dortmundu, gdje će Borussia dočekati Bayern u dvoboju dvije vodeće momčadi na ljestvici. Bavarci uoči Der Klassikera imaju bod više od "žuto-crnih".

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close