Bundesliga

Igrač Bayer Levrkusena rasistički vrijeđan u Berlinu?

"Prvi zaključak, koji smatram vrlo gorkim, je situacija koja se dogodila s Nadiemom Amirijem. Očito se vrijeđalo podrijetlo njegovih roditelja. To je vrlo, vrlo nesretna stvar, ne spada na nogometno igralište".
Sport / Nogomet | 16. 01. 2021. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu 16. kola njemačkog nogometnog prvenstva Union Berlin je pobijedio Bayer Leverkusen s 1:0 produbivši krizu Apotekara.

Pogodak odluke zabio je Cedric Teuchert u 88. minuti na asistenciju Christopehera Lenza.

Bila je to brza kontra domaćina nakon koje je Teuchert sam izbio ispred Lucasa Hradeckyja i zabio za 1:0.

Leverkusen je dominirao već dio susreta, no nikako nije uspio probiti obranu berlinskog sastava.

Bayeru je to već četvrti susret u nizu bez pobjede, dok je Union produžio niz bez poraza na šest utakmica.

Međutim, Bild piše kako je utakmicu obilježilo navodno rasističko vrijeđanje usmjereno prema Nadiemu Amiriju, veznjaku Bayera i povremenom reprezentativcu Njemačke.

"Prvi zaključak, koji smatram vrlo gorkim, je situacija koja se dogodila s Nadiemom Amirijem. Očito se vrijeđalo podrijetlo njegovih roditelja. To je vrlo, vrlo nesretna stvar, ne spada na nogometno igralište. Ovo je najgorča stvar cijele večeri, nadam se da će imati posljedice", izjavio je nakon utakmice branič Bayera Jonathan Tah.

Kaže kako je u žučnoj prepirci upotrijebljen izraz 'usr**i Afganistanac'.

Bild piše kako je Nadiem Amiri nakon utakmice gestikulirao i vikao u pravcu igrača Uniona i zgrabio Floriana Hübnera za lice. Navodno zato što mu je branič berlinskog kluba na uvredljiv način spomenuo porijeklo.

Amirijevi roditelji su, naime, 80-tih pobjegli iz Afganistana u Njemačku.

Čini se kako je uzrok sukoba bio mogući prekršaj nad igračem poražene ekipe, Leonom Baileyjem, prilikom postizanja pobjedonosnog pogotka za Union Berlin.  

"Izgovorene su riječi koje nemaju mjesta na nogometnom terenu. Nešto je rečeno s obje strane. Pokušat ćemo to razjasniti. Ako se radi o takvoj vrsti uvrede, ispričavam se zbog toga", izjavio je trener domaćeg tima Urs Fischer.

Inače, Amiri je u redove Apotekara došao iz Hoffenheima 2019. godine.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close