Bundesliga

Leipzig i Dortmund u krizi, Leverkusen u još većoj

Leipzig je i dalje bez pobjede u Bundesligi, dok je Bayer Leverkusen s tri poraza prikovan za dno tablice. U ovom kolu najveće iznenađenje priredio je Werder koji je u Dortmundu slavio s 3-2.
Sport / Nogomet | 21. 08. 2022. u 01:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjem subotnjem susretu trećeg kola Bundeslige nogometaši Union Berlina su pred svojim navijačima bili bolji od Leipziga s 2-1.

Dvojica igrača bila su kobna po goste i to unutar samo sedam minuta prvog poluvremena. U 32. je na asistenciju Beckera strijelac bio Siebatcheu, dok su u 38. minuti samo zamijenili uloge i zabili za 2-0.

Do kraja susreta gosti su tek smanjili rezultat, u 83. minuti je strijelac bio Orban, ali do trećeg remija na startu sezone Leipzig ipak nije stigao.

Ta momčad je i dalje bez pobjede u Bundesligi, dok je Union Berlin sa sedam bodova trenutačno izjednačen na vrhu s Borussijom (M) i Mainzom, piše Hina.

Hrvatski nogometaš Andrej Kramarić postigao je pogodak i ubilježio asistenciju u pobjedi njegova Hoffenheima u Leverkusenu kod Bayera od 3-0 u dvoboju trećeg kola njemačke Bundeslige.

Hoffenheim je time upisao drugu pobjedu u sezoni, dok je Bayer jedina momčad lige koja ima tri poraza u tri utakmice.

Nevjerojatna se utakmica dogodila u Dortmundu gdje je Borussia mirno plovila prema nastavku pobjedničkog niza. Golovima Brandta i Guerreira je vodila 2-0 do 89. minute protiv Werdera.

Domaći navijači vjerojatno nisu bili krajnje uzbuđeni ni kada je u 89. minuti Buchanan postigao gol za 2-1 jer se očekivalo kako će to biti počasni pogodak gostiju.

No, u nadoknadi se dogodio nevjerojatni obrat. Prvo je Schmidt u 93. izjednačio, dok je Škot Burke u 95. zabio za senzaciju i slavlje povratnika u Bundesligu.

Wolfsburg je odigrao domaćih 0-0 protiv Schalkea pa tako Wolfsburg ima dva remija i poraz u tri odigrane utakmice.

Talijan Grifo je zabio za pobjedu Freiburga kod Stuttgarta od 1-0, a hrvatski nogometaš Borna Sosa je za domaći sastav igrao do 71. minute.

Kolo završava u nedjelju utakmicama Eintracht - Koeln i Bochum - Bayern.

Bundesliga, 3. kolo:

Union Berlin - Leipzig 2-1 (Siebatcheu 32, Becker 38 / Orban 83)

Borussia (D) - Werder 2-3 (Brandt 45+2, Guerreiro 77 / Buchanan 89, Schmidt 90+3, Burke 90+5)

Bayer - Hoffenheim 0-3 (Baumgartner 9, Kramarić 34, Rutter 78)

Wolfsburg - Schalke 0-0

Augsburg - Mainz 1-2 (Demirović 35 / Onisiwo 31, Lee Jae Sung 90+3)

Stuttgart - Freiburg 0-1 (Grifo 11)

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close