Bundesliga

Leipzig nadigrao Stuttgart, Gvardiolu i Sosi po 90 minuta

RB Leipzig stigao je do prve pobjede u novoj bundesligaškoj sezoni. Bikovi su na svom terenu u 2. kolu nadigrali Stuttgart rezultatom 4:0.
Sport / Nogomet | 20. 08. 2021. u 22:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

RB Leipzig stigao je do prve pobjede u novoj bundesligaškoj sezoni, svladavši na svom terenu u 2. kolu Stuttgart rezultatom 4:0.

Od samog početka ovog meča šanse su se redale pred vratima gostiju. Upućen je veliki broj udaraca i pravo je čudo da je u prvih 45 minuta samo jedna lopta završila u mreži.

Igrala se 38. minuta kad je spektakularan gol postigao mladi Dominik Szoboszlai za prednost domaćeg tima od 1:0.

Ovim se rezultatom otišlo na odmor, a već nakon 15 sekundi igre u nastavku Leipzig stiže i do drugog gola. Za 2:0 sjajno je pogodio Emil Forsberg.

Šest minuta kasnije još jedna čarolija Dominika Szoboszlaija. Iz slobodnog udarca je majstorski iskosa pogodio za uvjerljivih 3:0.

Utakmica je zaključena u 65. minuti. Dosuđen je udarac s bijele točke za domaći sastav, a siguran je za 4:0 bio Andre Silva.

I Stuttgart je stvorio nekoliko dobrih prilika u ovom meču, no gosti nisu uspjeli zabiti gol i doživjeli su uvjerljiv poraz.

Joško Grvardiol odigrao je svih 90 minuta za RB Leipzig, a Borna Sosa je na svojoj poziciji za Stuttgart također odigrao čitav susret, međutim njegova ekipa na ovoj je utakmici bila u podređenom položaju.

Bild je Gvardiolu dodijelio ocjenu 2 (ocjenu 1 dobili su samo Szoboszlai i Forsberg), dok se Sosa morao zadovoljiti mršavom četvorkom, ali je uz Klementa (također 4) bio najbolje ocijenjeni igrač poraženog tima.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close