U 76. godini života

Preminula svjetska nogometna legenda Gerd Mueller

Ukupno je u nacionalnom dresu postigao 68 pogodaka u 62 nastupa.
Sport / Nogomet | 15. 08. 2021. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji strijelac u povijesti Bayerna i njemačke Bundeslige, legendarni napadač Gerd Mueller preminuo je u nedjelju ujutro u 76. godini, objavio je bavarski nogometni klub na svom internetskom portalu.

"Danas je tužan, crni dan za Bayern i sve njegove navijače. Gerd Mueller je bio najbolji strijelac koji je ikada postojao i dobar čovjek, osobnost u nogometnom svijetu", izjavio je u priopćenju predsjednik Bayerna Herbert Hainer.

"Bombarder" je u Bayern stigao u ljeto 1964. i s klubom osvojio tri naslova prvaka Europke, jedan Kup pobjednika kupova i Interkontinentalni kup, a po četiri puta je osvajao domaće prvenstvo i njemački Kup. Postigao je nevjerojatnih 566 pogodaka u 607 službenih nastupa za Bayern, a s 365 golova i dalje drži ukupan rekord u njemačkoj Bundesligi čiji je najbolji strijelac bio u sedam sezona.

"Ujedinjeni smo u dubokoj tuzi s njegovom suprugom Uschi i njegovom obitelji. Bez Gerda Muellera Bayern ne bi bio klub koji danas svi volimo. Njegovo ime i uspomena na njega živjet će vječno", dodao je predsjednik Bayerna.

Mueller je s njemačkom reprezentacijom osvojio naslov europskog prvaka 1972., a dvije godine poslije bio i svjetski prvak kad je završni turnir SP-a igran u Njemačkoj, gdje je u finalu protiv Nizozemske, koje je odigrano u Muenchenu, postigao pobjednički pogodak.

Ukupno je u nacionalnom dresu postigao 68 pogodaka u 62 nastupa, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close