''Nedopustivo''

Hakan Šukur osudio pjevanje o Herceg-Bosni i stao uz BiH

''Stojim uz Bosnu i Hercegovinu. Ovo je nedopustivo. Kakva sramota za Hrvatsku'', napisao je Šukur.
Sport / Nogomet | 15. 12. 2022. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hakan Šukur, jedna od najvećih turskih nogometnih legendi, osudio je pjevanje pjesama koji se tiču Herceg-Bosne nakon što je na društvenim mrežama vidio snimak reprezentativaca Hrvatske kako pjevaju pjesmu Marka Perkovića Thompsona.

Šukur je izrazio svoje nezadovoljstvo onim što je vidio i tvrdi da su takve stvari nedopustive.

''Stojim uz Bosnu i Hercegovinu. Ovo je nedopustivo. Kakva sramota za Hrvatsku'', napisao je Šukur.

Hakan Šukur je bivši nogometaš koji je u svjetskom nogometu ostavio dubok trag, a danas kao politički disident živi van Turske, a njegov otac je uhićen u rodnoj zemlji u okviru istrage protiv organizacije FETO, koju aktualna vlast smatra odgovornom za pokušaj vojnog udara 2016. godine, prenosi N1.

Šukur je od tada izbrisan iz svih dokumenata o nogometnoj reprezentaciji Turske, a njegove fotografije su uklonjene iz svih prostorija u sportskom kompleksu “Hasan Dogan” u Istanbulu.

I sam bivši nogometaš optužen je za “članstvo u terorističkoj organizaciji”, a za njim je izdana potjernica. Turska nogometna legenda uspjela je, međutim, napustiti Tursku i trenutno se nalazi u Sjedinjenim Državama i navodno preživljava tako što vozi Uber.

Hakan Šukur je veliki dio svoje karijere proveo u Galatasarayu, jednom od najvećih turskih klubova, za koji je postigao 228 golova u 392 utakmice, ali je pritiskom vlasti u potpunosti izbrisan kao da nikada nije ni postojao.

Osim za Galatasaray, nastupao je za Blackburn, Parmu, Inter, Torino, Bursaspor i Sakaryaspor. U karijeri je osvojio 17 trofeja, većinu s Galatasarayem, od kojih najbitniji kup UEFA 1999/2000, a ističe se i talijanski kup u sezoni 2001/2002.

Kopirati
Drag cursor here to close