"Napaljeni rođo"

Overmars pokazivao genitalije kolegicama; Prijeti mu doživotna zabrana

Iako trenutno ni žrtve u Ajaxu, a niti Nizozemski nogometni savez nisu podnijeli nikakvu prijavu protiv nekoć velikog igrača, ostaje otvorenim je li Overmarsova karijera nepovratno uništena?
Sport / Nogomet | 09. 02. 2022. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Marc Overmars, bivši sportski direktor Ajaxa

Marc Overmars bi mogao doživotno biti izbačen iz nizozemskog nogometa. Rezultat je to istrage koja je provedena u Ajaxu i to zbog činjenice da je Overmars zaposlenicama kluba slao poruke seksualnog sadržaja.

"Seksizam je kultura u klubu", rekla je jedna od 11 bivših i sadašnjih zaposlenica Ajaxa prilikom istrage, a u njoj je najgore prošao Overmars.

Optužen je za seksualno uznemiravanje prilikom komunikacije uživo, ali i slanja uznemirujućih poruke među kojima su bile i fotografije njegovog spolovila.

On je priznao svoje postupe te ga je Ajax odmah smijenio s funkcije sportskog direktora koju je do sada obavljao.

Sada se pojavljuju nove stvari u istrazi koju vodi Nizozemski sportski tribunal koji je cijeli slučaj okarakterizirao najvećim mogućim stupnjem.

Nije još poznato kada će presuda biti donesena, ali bivšem nogometašu Ajaxa, Arsenala i Barcelone te ranijem nizozemskom reprezentativcu sigurno se ne smiješe sretni dani.

"Neugodno mi je. Nažalost, nisam shvatio da s ovim prelazim granicu, ali to mi je postalo jasno posljednjih dana. Odjednom sam osjetio ogroman pritisak. Ispričavam se. Sigurno je da je za nekoga na mom mjestu ovo ponašanje neprihvatljivo. Sada i ja to vidim, ali prekasno je", poručio je Overmars prilikom objave podnošenja ostavke.

Slao fotografije svojih genitalija

Ubrzo nakon toga je dnevnik Het Parool otkrio da je Overmars neimenovanoj zaposlenici Ajaxa poslao fotografiju svojih genitalija.

Dnevnik NRC podrobnije je istražio "slučaj Overmars" i doznao je da je Overmars među zaposlenicima Ajaxa već odavno nosio nadimak "napaljeni rođo" ('geilneef').

Prema pisanju nizozemskih medija, Overmars je često slao fotografije iz kupaonica u prostorijama Ajaxa. Zaposlenice su to mogle prepoznati po pločicama.

"Kao žena u Ajaxu morate imati dvostruki sloj kože. Ako to nemate, sve se može okrenuti protiv vas", otkriva jedna neimenovana zaposlenica Ajaxa.

"To je ogromna veza moći. Ako to ne prihvatite, vrlo brzo ćete otići", ističe neimenovani izvor.

Nameće se pitanje zbog čega se zaposlenice nisu prije javile i otkrile cijelu aferu.

"Seksizam je dio kulture kluba", objašnjava još jedna zaposlenica Ajaxa.

Prema ovim izjavama, logično je zaključiti da Overmars nije jedini u Ajaxu koji je imao slične egzibicije. Možda ne tako eksplicitne, ali neslanih šala nije manjkalo.

Karijera mu je gotova?

U nizozemskom tisku objavljena je informacijama da su se na sastancima u klubu zaposlenici znali fotografirati u eksplicitnim pozama i poslije to komentirati u grupama na društvenim mrežama, prenosi Gol.hr.

Iako trenutno ni žrtve u Ajaxu, a niti Nizozemski nogometni savez nisu podnijeli nikakvu prijavu protiv nekoć velikog igrača, ostaje otvorenim je li Overmarsova karijera nepovratno uništena?

Još donedavno važio je za jednog od najboljih sportskih direktora u Europi, htjeli su ga mnogi veliki klubovi.

Kad su saudijski milijarderi preuzimali Newcastle spekuliralo se da će Svrake angažirati upravo Overmarsa da im vodi sportsku politiku. Pričalo se da Nizozemac ima fantastičnu financijsku ponudu, praktički mu je nuđeno da sam ispiše ček na plaću, no on je to odbio i odlučio ostati u Ajaxu.

Je li već u tom trenutku znao što mu prijeti, da će afera uskoro buknuti, pa je zbog toga odbio lukrativnu ponudu, ili je riječ samo o tome da je ostao lojalan voljenom Ajaxu, kako je i sam tvrdio, teško je reći...

Kopirati
Drag cursor here to close