Óscar Ruggeri

Legenda: Messi treba prestati igrati za Barcelonu i posvetiti se pripremi za SP

"Messi može kazati predsjedniku Barcelone 'ovo je moje Svjetsko prvenstvo, idem se tome sada posvetiti'", napomenuo je bivši reprezentativac Argentine.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2018. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji reprezentativac Argentine, svjetski prvak Óscar Ruggeri, izjavio je kako Lionel Messi od subotnjeg finala Kupa kralja više ne bi trebao igrati za Barcelonu, nego se posvetiti pripremama za Svjetsko prvenstvo.

Govoreći za "90 minutes Fox" Ruggeri se zapitao "Mislite li da Barcelona neće biti prvak, ako Messi ne bude dalje igrao?"

Smatra kako bi bilo posve smisleno da klub dozvoli Mesiju, nakon finalne utakmice Copa del Rey protiv Seville, potpunu slobodu, s ciljem koncentracije na veliki izazov u Rusiji.

"Messi može kazati predsjedniku Barcelone 'ovo je moje Svjetsko prvenstvo, idem se tome sada posvetiti'", napomenuo je bivši reprezentativac Argentine.

Ruggeri također drži kako izbornik Jorge Sampaoli treba imati stalni kontakt sa svojim brojem 10, kao najvažnijim igračem.

"Messi treba također nazvati izbornika i kazati mu kako će od sada biti u potpunosti koncentriran na Svjetsko prvenstvo".

On povlači paralelu između svoje generacije i jednog takvog pristupa pripremama za Svjetsko prvenstvo 1986. u Meksiku.

"Prije Meksika 1986., imali smo 65 dana kako bismo se koncentrirali na to, 65 dana smo bili skupa prije Svjetskog prvenstva. Što mislite kako će ostali igrači vrednovati to ako se Messi fokusira na komunikaciju s izbornikom?"

Upravo je 1986. godine Argentina zadnji put držala u rukama pehar svjetskog prvaka. Bila je to generacija predvođena Maradonom, a nacija želi da upravo sadašnji tim, na čelu sa svojim ''mesijom'' ode korak dalje od finala 2014., odnosno da odu do kraja i ponove taj uspjeh iz Meksika 1986.

Maradona je tada pored sebe imao ratnike kao što su Jorge Burruchaga, Jorge Valdano, Oscar Ruggeri, Daniel Passarella, Julio Olarticoechea i drugi, koji tada većinom nisu imali tako zvučna imena kao što ih danas imaju Messijevi ''pomagači'' Di Maria, Aguero, Otamendi, Lo Celso, Higuaín ili pak Dybala i Icardi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close