Messi propao u zemlju

Katastrofa Argentine: Španjolska ih deklasirala rezultatom 6:1!

Argentina je ponovo nastupila bez Lionela Messija koji se oporavio od ozljede aduktora, ali izbornik Jorge Sampaoli nije želio riskirati.
Sport / Nogomet | 28. 03. 2018. u 00:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od favorita predstojećeg svjetskog prvenstva u Rusiji, reprezentacija Argentine, u utorak je posramljena u prijateljskom ogledu  protiv Španjolske na madridskom Wanda Metropolitanu, gdje je poražena rezultatom 1:6.

Argentina je, najblaže rečeno, doživjela debakl, dok je Španjolska autoritativno demonstrirala s kakvim namjerama putuje na Mundijal.

Bio je to jedan od najtežih poraza u povijesti dvostrukih svjetskih prvaka. Identičnim je rezultatom Argentina izgubila od Čehoslovačke na Svjetskom prvenstvu 1958. te protiv Bolivije u kvalifikacijama 2009. za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine.

Argentina je ponovo nastupila bez Lionela Messija koji se oporavio od ozljede aduktora, ali izbornik Jorge Sampaoli nije želio riskirati.
 
Španjolska je povela u 12. minuti golom Diega Coste. Iniesta je osvojio loptu i uposlio Asensija koji je loptu produžio do Diega Coste koji je poentirao za vodstvo španjolske reprezentacije. Na 2:0 povisio je Isco u 27. minuti, a Asensio je ponovno bio u ulozi asistenta. Argentina je smanjila u 37. minuti golom Otamendija nakon ubačaja Evera Banege iz kornera.
 
U nastavku susreta uslijedila je blamaža argentinske reprezentacije. Španjolska izabrana vrsta postigla je još četiri pogotka; po dva su zgoditka zabili Isco u 52. i 75. te Aspas u 55. i 73. minuti.

Video: Španjolska - Argentina 6:1

Messi napustio gledalište!

Svjedočeći jednom od zapaženijih debakala u reprezentativnoj povijesti, Lionel Messi u svečanoj je loži tijekom utakmice djelovao i suviše rezignirano. Španjolska dominacija iznova ga je natjerala na razmišljanje kako se s nacionalnom selekcijom zbilja možda nikada neće ovjenčati svjetskom šampionskom titulom.

Ne želeći odgledati završnicu okršaja i svjestan realnosti, nedugo nakon što je Španjolska proslavila i šesti pogodak, simbolično se povukao u unutrašnjost stadiona.
Kopirati
Drag cursor here to close