Norman hunter

Legenda Leeds Uniteda završila u bolnici zbog koronavirusa

Hunter je bio član engleske reprezentacije koja je osvojila naslov svjetskog prvaka 1966. godine, ali na turniru nije upisao niti minute jer su na središnjim pozicijma u obrani igrali Jack Charlton i Bobby Moore.
Sport / Nogomet | 10. 04. 2020. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni branič Leeds Uniteda Norman Hunter (76) završio je u bolnici nakon što je bio pozitivan na koronavirus.

"Želimo iskoristiti ovu priliku da podsjetimo javnost i medije da poštuju želje Normana i njegove obitelji i da im pružimo prostor koji im je potreban u ovom teškom vremenu. Nastavite se boriti, svi smo s vama," poručili su s Elland Roada.

Hunter je bio član engleske reprezentacije koja je osvojila naslov svjetskog prvaka 1966. godine, ali na turniru nije upisao niti minute jer su na središnjim pozicijma u obrani igrali Jack Charlton i Bobby Moore. Za reprezentaciju je sakupio 28 nastupa i zabio dva gola.

Čak 14 godina je igrao za Leeds United upisavši 726 utakmica, a samo su tri igrača odradila više nastupa za klub - Jack Charlton (773), Billy Bremner (772) i Paul Reaney(748).

Hunter je nastupio u obje utakmice finala Kupa velesajamskih gradova protiv zagrebačkog Dinama 1967. godine. Upravo je on u 50. minuti zagrebačkog ogleda imao odličnu priliku, ali je pucao pored Škorićeva gola.

Dinamo je u prvom susretu slavio sa 2-0 golovim Marijana Čerčeka i Krasnodara Rore, dok je uzvrat završio bez golova.

Hunter je nastupio i u finalu Kupa prvaka 1975. u kojem je Leeds United izgubio od Bayerna sa 0-2.

Kopirati
Drag cursor here to close