Morbidno do Yaya

Legenda 'Građana' zbog seks skandala udaljena iz humanitarne akcije!

Yaya Toure je u nedjelju trebao sudjelovati na humanitarnoj utakmici "Soccer Aid", ali je izbačen iz ekipe. Radi se o akciji koja ima za cilj prikupljanje novca za UNICEF.
Sport / Nogomet | 06. 09. 2020. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Shutterstock / Yaya Touré se pokušao našaliti, ali je izazvao veliki skandal

Yaya Touré (37) jedan je od najslavnijih nogometaša Afrike svih vremena, legenda je Manchester Cityja i reprezentacije Obale Bjelokosti.

On je jedini u povijesti četiri puta za redom biran za najboljeg nogometaša Afrike (od 2011. do 2014.), ali nikad nije dosegnuo sam vrh planetarnog nogometa.

Poznavatelji kažu da je i njemu, kao i nizu drugih vrhunskih igrača, nedisciplina često mrsila sportske račune.

Yaya je u nedjelju trebao sudjelovati na humanitarnoj utakmici "Soccer Aid", ali je izbačen iz ekipe. Radi se o akciji koja ima za cilj prikupljanje novca za UNICEF.

Kako javlja The Sun, Bjelokošćanin je na klupskoj Whatsapp-grupi svojim kolegama iz ekipe ponudio da organizira dolazak 19 prostituki u klupski hotel u Cheshireu.

Sve to je 'začinio' i jednim pornografskim video clipom, što je, navodno, izazvalo ogorčenje većine kolega iz te grupe.

"Svima u Soccer-Aidu zgadila se Yayina poruka", otkriva jedan insajder.

"Bilo je apsolutno sramotno i opteretilo je mnoge koji su primili poruku. Soccer Aid je dobrotvorna akcija čiji je cilj prikupiti novac za djecu. Dakle, ako igrač, posebno netko tko bi trebao biti profesionalan, daje takve uvredljive i odvratne prijedloge, to je jednostavno gnjusno!", prenosi The Sun riječi jednog od igrača.

Touré je trebao igrati zajedno s legendom Manchester Uniteda, Patriceom Evrom, (39). Ženske slavne osobe poput škotske rekorderke Julie Fleeting (39) također čine "Tim XI", a time i chat grupu - što akciju trostrukog pobjednika u Premier ligi (2012., 2014., 2018.) čini još neugodnijom!

Na Twitteru je u međuvremenu Yaya Touré zatražio oprost: "Želio bih se ispričati svima u Soccer Aidu zbog neprimjerene šale zbog koje duboko žalim!"

"To je bilo zamišljeno kao šala, ali sam potpuno zanemario osjećaje ostalih članova ", kazao je Toure, inače otac dvoje djece.

Ovog nadarenog veznjaka pamte i navijači Barcelone, u čijim je redovima s promjenjivim uspjehom igrao od 2007. do 2010. (74 utakmice), da bi od 1010. do 2018. u Manchester Cityju odigrao 230 utakmica (59 golova).

Za Obalu Bjelokosti nastupio je na 101 utakmici i postigao ukupno 19 pogodaka za svoju nacionalnu vrstu.

Osim Tourea i Evre, u timu su i Robbie Keane, Claude Makelele, Michael Essien, Mikael Silvestre, Shay Given i drugi proslavljeni nogometaši iz nedavne prošlosti.

Predvode ih Bryan Robson, Vic Bettinelli i Harry Redknapp.

Kopirati
Drag cursor here to close