Ništa od stare slave

Nogometne legende koje ne mogu pronaći klub za sebe

Nekima su smetnja samo godine starosti, drugima njihova relativno nezgodna reputacija, a ima i onih kojima je i jedno i drugo zaprijetilo krajem karijere.
Sport / Nogomet | 19. 07. 2018. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oni su nogometaš s imenom, reputacijom, osvojenim naslovima i oko 300 nastupa za svoje nacionalne vrste. Međutim, u ovome trenutku vrlo teško ili nikako nalaze klub za sebe.

Nekima su smetnja samo godine starosti, drugima njihova relativno nezgodna reputacija, a ima  i onih kojima je i jedno i drugo zaprijetilo krajem karijere.

Samir Nasri (31) nekad je glasio za jednog od najcjenjenijih veznjaka na svijetu. Bio je zvijezda Manchester Cityja, ali je nekoliko skandala vezanih uz njegovo ime Nasrija potjeralo u nemilost. U siječnju ove godine raskinuo je ugovor s turskim Antalyasporom, a zbog doping afere suspendiran je do konca kolovoza. Pitanje je hoće li ga netko željeti uzeti pod ugovor. Za Francusku je igrao 41 utakmicu.

Hatem Ben Arfa (31) nekada je zbog svoje sjajne tehnike bio vrlo cijenjen. Trener Unai Emery u PSG-u ga nije cijenio, nego ga je poslao u drugu momčad. Budući da je imao sjajan ugovor (pola milijuna eura mjesečno), odradio je sezonu na klupi. Što dalje, vjerojatno ni on sam ne zna. Nastupio je 15 puta za Francusku u tijeku karijere.

Robert Huth (33), zvani Berlinski zid, bio je s Leicesterom prvak Engleske prije dvije sezone. Iako je postao legendom Lisica, ništa mu to nije pomoglo po pitanju trenutačnog statusa - nezaposlen! Za Njemačku je nastupao 19 puta.

Yoann Gourcuff (32) bio je s AC Milanom prvak Europe još 2007. godine. Debakla s Francuskom na Mundijalu 2010. i nekoliko vezanih ozljeda, kao da su mu došli glave. U posljednje vrijeme bio je član Rennesa. Kraj karijere za njega gotovo da je izvjestan. Ubilježio je 31 nastup za Francusku.

Jeremy Toulalan (34) zatražio je početkom godine raskid ugovora u klubu Girondins Bordeaux, zbog solidarnosti s otpuštenim trenerom Jocelynom Gourvennecom. Kasnije nije uspio pronaći novi klub. Igrao je 36 puta za francusku nacionalnu vrstu.

Sejad Salihović (33) prošle je sezone bio u Hamburgu, ali nakon ispadanja HSV-a iz Bundeslige, nije mu produžen ugovor. Salihović kaže kako još ne pomišlja na oproštaj, ali je pitanje - kamo će? Za BiH ovaj sjajni veznjak je igrao 47 puta.

Serdar Tasci (31) nastupio je s Njemačkom na Svjetskom prvenstvu 2010., kada su Nijemci bili treći na svijetu. Naslove prvaka Njemačke osvajao je sa Stuttgartom (2007.) i Bayernom (2016.). Sa Spartakom iz Moskve prvak Rusije postao je 2017., ali u tom klubu od ove sezone za njega više nema mjesta. Za reprezentaciju Njemačke igrao je 14 puta.

Yaya Touré (35) jedan je od najboljih afričkih igrača svih vremena. Za najboljeg igrača Afrike biran je četiri puta. Pep Guardiola ga pak nije previše volio u Manchester Cityju. Touré sada pokušava pronaći dobrog poslodavca u Engleskoj, ali mu baš i ne ide. Za Obalu Bjelokosti ubilježio je 97 nastupa.

Kopirati
Drag cursor here to close