Dobra partija Plemića

LASK slavio, ali Bilbija donio nadu za uzvrat u Mostaru

LASK će imati prednost za uzvrat u Mostaru, ali gol Bilbije daje nadu Plemićima da se ipak domognu Europske lige.
Sport / Nogomet | 24. 08. 2023. u 22:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj utakmici play-offa Europske lige LASK iz Linza slavio je s 2:1 protiv mostarskog Zrinjskog. Ipak, taj jedan pogodak Nemanje Bilbije povećava šanse prvaku BiH da u uzvratu u Mostaru nadoknadi zaostatak i izbori plasman u Europsku ligu.

Plemići već imaju osiguranu Konferencijsku ligu i ta činjenica im je omogućila da odigraju rasterećeno u Linzu. No, s dva brza gola Robert Žulj doveo je LASK u vodstvo 2:0 i poremetio planove gostima.

U drugom dijelu Plemići su sabrali redove i igralo se bez ikakvih prilika sve do 71. minute. Tada je Tomislav Kiš izveo jeadn slobodan udarac s lijeve strane i ubacio loptu u šesnaesterac domaćih, a lukavi Nemanja Bilbija samo ju je proslijedio pod gredu za veliko slavlje oko tisuću navijača Zrinjskog.

Do kraja utakmice LASK nije uspio stvoriti neku veću priliku sve do druge minute sudačke nadoknade kada je u prigodi opet Žulj, ali vratar Marić ovaj put je bio uspješniji.

Uzvrat je za sedam dana u Mostaru, a ovakav rezultat sigurno će navesti domaće navijače da razgrabe ulaznice. 

Podsjetimo, pobjednik iz dva dvoboja će izboriti Europsku ligu, a ekipi koja ispadne za utjehu ostaje Konferencijska liga.

Kopirati
Drag cursor here to close