Osvrt

La Liga: Kiša golova, 'petarda' sjajne Girone i neizbježni VAR

Čak 22 pogotka, ponovo fantastična Girona, te drame u Madridu i Sevilli obilježili su nedjeljne oglede 21. kola španjolskog nogometnog prvenstva.
Sport / Nogomet | 22. 01. 2024. u 14:06 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Girona/Platforma X / Artem Dovbyk

Girona je "razbila" Sevillu s 5-1 vrativši se na vrh, Barcelona je na gostovanju porazila Real Betis sa 4-2, Real Madrid je slavio sa 3-2 protiv Almerije, a identičnim rezultatom je Osasuna pobijedila Getafe.

"Euforija" protiv "depresije", najavili su španjolski mediji ogled Girone i Seville, klubova koji se nalaze na supotnim stranama ljestvice. Girona u borbi za naslov, a Sevilla na rubu zone ispadanja.

Počelo je sjajno za goste. Sevilla je povela već u 10. minuti golom Isaaca Romera, no samo devet minuta kasnije već je bilo 3-1 za Gironu, a sva tri gola zabio je ukrajinski napadač Artem Dovbik.

S ovim "hat-trickom" Dovbik je stigao do brojke od 14 golova i dijeli vodeću poziciju na ljestvici strijelaca s veznjakom Real Madrida Judeom Bellinghamom.

Domaćinu je svega deset minuta trebalo kako bi i u drugom poluvremenu zatresli gostujuću mrežu. Ovoga puta gol je zabio Viktor Cigankov, a konačnih 5-1 postavio je Christian Stuani u 89. minuti.

Pobjeda Girone je mogla biti još uvjerljivija, no Portu je u 37. minuti pogodio prečku, a Yangel Herrera u 54. minuti stativu.

Real Madrid je u doista neobičnoj utakmici pobijedio "fenjeraša" Almeriju s 3-2 nakon što je gubio 0-2 nakon prvog poluvremena.

Pobjednički gol domaćin je zabio u devetoj minuti nadoknade. Međutim, nakon utakmice ima mnogo povika na suđenje. U naslovnoj ulozi bio je VAR, a gosti su nakon susreta bili ogorčeni.

Tri poziva iz VAR sobe spasila su "Kraljevski klub". Jedanaesterac u korist Reala, poništeni pogodak Almerije i gol Viniciusa. Jedanaest minuta sudačke nadoknade, isključenje gostujućeg igrača, Carvajalov gol u 99. minuti... Vjerojatno "najluđih" 45 minuta ove sezone u Primeri.

Tek što je susret krenuo, Nacho je pogriješio prilikom jednog dodavanja, a gosti su poklon pretvorili u pogodak već u 38. sekundi. Strijelac je bio Largie Ramazani, na asistenciju Lucasa Robertonea. U 43. minuti Edgar Gonzalez je sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora fantastično pogodio za 0-2.

Carlo Ancelotti je u nastavak susreta ušao s tri izmjene. U svlačionici su ostali Nacho, Mendy i Rodrygo, a u igru su ušli Brahim, Fran i Joselu.

Deset minuta kasnije Real je smanjio. Brazilac Kaiky je igrao rukom, a sudac Francisco Maeso dosudio jedanaesterac nakon pregleda video snimke.

Gosti su prosvjedovali, ali bez uspjeha. Jude Bellingham je bio siguran s bijele točke. Samo pet minuta kasnije Almeria je zabila i treći gol, no još jednom se uključio VAR i još jednom je spasio domaći sastav. Ovoga puta zbog prekršaja Lopyja na Bellinghamu.

Real je uspio izjednačiti u 68. minuti golom Viniciusa Juniora. I ovaj trenutak se provjeravao, činilo se kako je Vinicius zabio rukom, no sudac je pokazao na centar. U 77. minuti još jednom se uključio VAR. Bellingham je zabio za preokret, no Franc Garcija je bio u zaleđu.

U petoj minuti nadoknade gosti su ostali s igračem manje, nakon što je isključen Aizka Garitano, a tri minuta kasnije Real je stigao do pobjede golom Daniela Carvajala.

Stručni stožer Almerije i svi nogometaši bili su ogorčeni nakon poraza, a podršku im je pružio i trener Barcelone Xavi.

"Vidio sam što se dogodilo i slažem se s trenerom Almerije i onim što je napisao novinar Relano", rekao je Xavi

I Barcelona je iščupala pobjedu u sudačkoj nadoknadi pobijedivši na gostovanju Real Betis s 4-2.

Junak susreta bio je Ferran Torres koji je zabio tri gola za pobjednički sastav (21, 48, 90+2), a među strijelce se upisao i Joao Felix (90).

Kod Betisa oba gola je zabio Isco (56, 59). 

Rezultati:

Osasuna - Getafe 3-2 (Garcia 9, Munoz 31, Areso 80 / Mayoral 64, Maksimović 68)
Real Madrid - Almeria 3-2 (Bellingham 57-11m, Junior 67, Dani Carvajal 90+9 / Ramazani 1, Gonzalez 43)
Real Betis - Barcelona 2-4 (Isco 56, 59 / Torres 21, 48, 90+2, Felix 90)
Girona - Sevilla 5-1 (Dovbik 13, 15, 19, Cigankov 56, Stuani 89 / Romero 10).

U subotu:

Rayo Vallecano - Las Palmas 0-2 (Moleiro 35, Muñoz 83)
Villarreal - Mallorca 1-1 (Sorloth 45+1 7 Llabres 90+1)
Valencia - Athletic Bilbao 1-0 (Perales 61)
Celta Vigo - Real Sociedad 0-1 (Mendez 11)

U petak:

Alaves - Cadiz 1-0 (Rioja 51-11m)

U ponedjeljak:

Granada - Atletico Madrid

     
       Tablice omogućuje Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close