Bundesliga

Kramarić 'sjajno' asistirao protivniku; Schalke i dalje bez pobjede

Kramarić je s protivničke polovice vraćao loptu svom golmanu koji je bio izvan 16-erca, ali savršeno je poslužio Leona Baileya koji je lakoćom zabio gol.
Sport / Nogomet | 13. 12. 2020. u 21:31 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjoj utakmici 11. kola Bundeslige Bayer Leverkusen je u nedjelju na svom terenu svladao Hoffenheim s 4:1 te je izbio na prvo mjesto prvenstvene ljestvice.

Dvostruki strijelac za domaćine bio je Leon Bailey (4, 27), s tim da je kod pogotka u 27. minuti iskoristio pogrešku hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića.

On je s protivničke polovice vraćao loptu svom golmanu koji je bio izvan 16-erca, ali savršeno je poslužio Leona Baileya koji je lakoćom zabio gol.

To je vjerojatno prva takva greška u karijeri Andreja Kramarića, koji je za Hoffenheim igrao do 76. minute.

Preostala dva gola za "apotekare" postigli su Florian Wirtz (55) i Lucas Alario (90+1 penal), a utješni pogodak za Hoffenheim zabio je Christoph Baumgartner (50).

Hoffenheim je utakmicu završio s dva igrača manje jer su isključeni Florian Grillitsch u 64. i Stefan Posch u 79. minuti.

Nogometaši Schalkea bili su blizu prekida niza bez pobjede u Bundesligi (27 utakmica!), vodili su 2:1 i imali igrača više, ali su u sudačkoj nadoknadi primili gol, a strijelac je bio veznjak Augsburga Marco Richter (90+3).

Schalke je bez pobjede u Bundesligi već 27 utakmica, te je ostao na zadnjem mjestu sa četiri boda.

Susret u Augsburgu obilježila je teška ozljeda gostujućeg napadača Marka Utha koji je u 11. minuti utakmice nakon sudara glavama s Felixom Uduokhaijem ostao bez svijesti ležati na terenu.

Suigrači su mu brzo priskočili u pomoć, a brzo su reagirali i liječnici. Prekid je trajao više od 10 minuta nakon čega je Uth na nosilima iznesen s travnjaka.

Nakon toga novi šok za Schalke jer su domaćini poveli autogolom Suata Serdara (32). Izjednačenje Schalkeu donio je Benito Raman u 52. minuti, a minutu kasnije Augsburg ostaje s igračem manje jer je crveni karton dobio napadač Florian Niederlechner.

Schalke je poveo 2:1 preko Nassima Boujellaba u 61. minuti, ali domaćini u trećoj minuti sudačke nadoknade uspijevaju izjednačiti golom Marca Richtera (90+3).   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close