Hrvatski reprezentativac

Kovačić prošao liječnički pregled, Guardiola želi i Gvardiola

Engleski mediji prenose kako je hrvatski veznjak uspješno prošao liječnički pregled i ostale su tek sitnice prije i službene objave potpisa ugovora.
Sport / Nogomet | 24. 06. 2023. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić prošao je liječnički pregled i uskoro bi mogao i službeno postati novi član engleskog prvaka Manchester Cityja.

Engleski mediji prenose kako je hrvatski veznjak uspješno prošao liječnički pregled i ostale su tek sitnice prije i službene objave potpisa ugovora.

Navodi se kako će Chelsea dobiti oko 25 milijuna funta odštete uz još pet milijuna funta mogućih bonusa.

Kovačić je na Stamford Bridge stigao 2018. iz madridskog Reala, a prije toga je igrao za Inter i Dinamo. Hrvatski veznjak je u karijeri osvojio 15 klupskih trofeja pri čemu četiri Lige prvaka, te Europsku ligu, prenosi HRT.

S hrvatskom reprezentacijom je osvojio svjetsko srebro (2018.) i broncu (2022.), te srebro u Ligi nacija (2023.).

Navodi se kako Pep Guardiola nije odustao niti od još jednog hrvatskog reprezentativca.

Španjolac Aymeric Laporte je na izlaznim vratima kluba nakon što je ispao iz početnih 11, a hrvatski branič Joško Gvardiol je na vrhu popisa meta kao zamjena za Španjolca.

Laporte je bio standardni igrač Cityja, ali je prošle sezone ispao iz momčadi, startao je u samo 11 utakmica Premier lige, zbog čega razmišlja o odlasku.

Nagađa se kako bi RB Leipzig mogao tražiti čak 85 milijuna funti za Gvardiola koji s njemačkim klubom ima ugovor do 2027.

Kopirati
Drag cursor here to close