Pitanja navijača Cityja

Kovačić otkrio koliko jezika govori, Gvardiol što misli o Messiju

Manchester City daje puno medijskog prostora hrvatskom dvojcu u svojim redovima, mladom Jošku Gvardiolu i iskusnijem Mateu Kovačiću. Branič i veznjak odgovarali su na pitanja navijača, a bilo je uistinu zanimljivih odgovora.
Sport / Nogomet | 02. 11. 2023. u 23:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Manchester City / YouTube / Joško Gvardiol i Mateo Kovačić

Na pitanje što on osobno može donijeti Manchester Cityju, Gvardiol je rekao:

"Ne volim govoriti o svojim kvalitetama. Radije bih ostavio tebi da to kažeš navijačima, ali moje karakteristike su izlazak s loptom, dribling kao središnji branič. Vidjet ćemo, sezona je duga, vjerujem da ćete sve vidjeti".

Priznao je da je jako uzbuđen zbog dolaska u redove "Građana".

"Vrlo sam uzbuđen, City je pokazao veliki kontinuitet u proteklih nekoliko godina, uvijek se bore za naslov prvaka i u svakom natjecanju žele ići do kraja. U Ligi prvaka smo uvijek tu, to nije lako, a klub pokazuje da ima konstantu u svim natjecanjima".

Na pitanje pomažu li mu suigrači u prilagodbi te s kim je najbliži, kaže:

"Da budem iskren, život je puno lakši s dobrim suigračima. Velika hvala i tebi, Mateo, sa mnom si uvijek i posebno smo na početku provodili puno vremena zajedno. Zahvalan sam i naučio sam da u budućnosti kada dođe netko novi, mogu mu pomoći", rekao je.

Video: GVARDIOL CHATS WITH KOVACIC!

Na pitanje o tome koji su ga suigrači najviše iznenadili Joško je odgovorio:

"Ederson, jer je golman i nevjerojatan je s loptom, a Rodri se uvijek kreće i blizu je igre, način na koji kontrolira loptu je nevjerojatan".

Kovačić je otkrio koliko jezika govori te koji je je najteži:

"Govorim pet jezika jer sam imao sreću što sam rođen u Austriji, naučio sam engleski u školi i sada živim ovdje. Igrao sam u različitim zemljama, ali mislim da je njemački najteži".

Gvardiola su fanovi pitali i kojeg nogometaša najviše voli gledati?

"Definitivno moram reći da je to Lionel Messi. Nevjerojatno je što je radio tijekom godina. Sada također pokazuje svoju klasu, da, to je svakako Lionel Messi".

Mateo Kovačić je otkrio koja mu je bila najteža utakmica karijere.

"Kad sam igrao za Chelsea, doći na Etihad uvijek je bilo teško. Najteže je uvijek bilo igrati protiv Cityja, ali puno je utakmica. Možda je susret s Argentinom na Svjetskom prvenstvu bio najteži, nije bilo lako preboljeti poraz. Jako je puno utakmica i teško je izabrati jednu", kazao je popularni Kova, prenosi HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close