Bavarci pune bolnicu

Kovač uoči početka Lige prvaka ima sve više ozlijeđenih igrača

Francuskom reprezentativcu Tolissu su u duelu s Vollandom stradali ligamenti koljena i menisk, dok je kod Rafinhe, dijagnosticirana djelomična ruptura unutarnjeg ligamenta lijevog gležnja.
Sport / Nogomet | 16. 09. 2018. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko god Niko Kovač može biti zadovoljan startom u Bundesligi, u Bayernu su bili vrlo nezadovoljni nakon pobjede nad Bayerom iz Leverkusena jer su ostali bez dva igrača, Tolissa i Rafinhe, koji su teško ozlijeđeni.

Niko Kovač je i dalje stopostotan na klupi Bavaraca u Bundesligi, a pobjeda protiv Leverkusena (3:1) došla je nakon preokreta.

Trijumf nad apotekarima plaćen je, dakle, vrlo skupo jer su ostali bez dvojice igrača, a već odranije iz stroja je ispao Kingsley Coman, koji će također još jedno vrijeme izbivati zbog teže ozljede.

Francuskom reprezentativcu Tolissu su u duelu s Vollandom stradali ligamenti koljena i menisk, dok je kod Rafinhe, kojega je u bolnicu poslao Karim Bellarabi, dijagnosticirana djelomična ruptura unutarnjeg ligamenta lijevog gležnja.

Predsjednik bavarskog kluba Uli Hoeness bio je izvan sebe nakon ovih ozljeda, a posebice je grmio na Bellarabija.

"Taj prekršaj nije bio normalan, namjerno ga je ozlijedio! Mora biti suspendiran na najmanje tri mjeseca! I to jer je glup!"

Trener Niko Kovač bio je odmjereniji u svojim izjavama, ali i kod njega se vidjelo da je frustriran.

"Bole nas ozljede Rafinhe i Tolissa. Tek su tri kola iza nas u Bundesligi, a osjećamo se kao da smo u divljini..."

Osvrnuo se i na samu utakmicu:

"Vrlo brzo smo se vratili nakon primljenog gola, a Leverkusenu nismo dopustili njihovu brzu igru. Šteta što ranije nismo poveli 3:1."

Ozljede i borba s egom igrača

Kovač uoči starta grupne faze Lige prvaka ima i dodatni problem s nedisciplinom Francka Riberyja, koji ne želi sjediti na klupi.

Bild piše kako je Francuz sa stadiona otišao taksijem prije završetka utakmice protiv Leverkusena. Igrala se 83. minuta i bilo mu je jasno da više neće biti prilike za ulazak u igru pa je odlučio pozvati taksi.

Odranije je poznato da senatori Robben i Ribery nerado igraju ako će samo ući s klupe, a nemali broj puta s trenerima su se svađali kad ih zamijene.

O Kovaču Robben kaže kako mu se načelno sviđaju trenerove ideje i način rada, ali je određena nota distance u njegovoj izjavi evidentna.

"Svaki trener ima svoj stil, ali ne bih rekao da je prijatelj s nama. Ipak je trener. I on odlučuje. Nekad ostavlja vrlo opušten dojam, ponaša se poput igrača i vrlo je ambiciozan. Veliku pažnju pridaje fizičkom dijelu i zna što trebamo, a to mi se sviđa".

Za razliku od Robbena, koji je očito birao riječi, kapetan Manuel Neuer znatno je srdačniji u svojoj izjavi.

"Vrlo je susretljiv i pristupačan. Vidi se da je mlad trener i još uvijek razmišlja kao igrač. Za njega će utakmica Lige prvaka sa Sportingom biti nešto posebno i idemo to dobiti za njega!", poručio je Neuer.

Video: Bayern Munich vs Bayer Leverkusen 3 1 Highlights and All Goals
Kopirati
Drag cursor here to close