Ancelotti sindrom

Hoće li Niko Kovač morati stalno gasiti požare u ekipi Bayerna?

"Da, ljutit sam! Gotovo dva mjeseca divljački treniraš kako bi bio vrhunski spreman za početak prvenstva, želiš nastupiti i pokazati što znaš. Da, jesam razočaran", kazao je Robben.
Sport / Nogomet | 26. 08. 2018. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Bayerna Niko Kovač postigao je svoj glavni cilj u prvom kolu nove sezone u Bundesligi, startavši pobjedom, ali njegovo balansiranje minutažom u jednom takvome ansamblu zvijezda zasigurno će mu donijeti poneku sijedu vlas.

Bild piše kako je u bavarskom velikanu nakon pobjede od 3:1 protiv Hoffenheima izbilo nekoliko požara.

Onaj za trenera najvažniji, teža ozljeda krilnog napadača Kingsleyja Comana (22), poremetit će taktičke zamisli koje je Kovač s ekipom uvježbavao.

Mladi Francuz praktično je obnovio ozljedu zbog koje je propustio Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Ponovno je stradao zglob njegove noge i morat će na operaciju. Zbog slične je ozljede prethodno pauzirao tri mjeseca.

Vodeći ljudi Bayerna žestoko su reagirali na oštar start Nice Schulza na Comanu, a Karl-Heinz Rummenigge kaže kako je takva pogibeljna igra logična posljedica poziva trenera Hoffenheima da se ide na nož protiv Bayerna.

Mladi trener Julian Nagelsmann izjavio je kako je spreman umrijeti za naslov prvaka, a sportski direktor Alexander Rosen kazao je kako cijela Bundesliga treba nagaziti Bayern.

"Ako izjave Nagelsmanna i Rosena dovedu do toga da naša momčad bude izložena pogibelji, onda fair play s tim nema dodirnih točaka. Njihov je nogomet bio u maniri Divljeg zapada", izjavio je Rmmenigge za klupski web portal.

Kovaču ostaje briga kako nadomjestiti Comana, jer mu povratnik Serge Gnabry još ne stoji na raspolaganju zbog ranije ozljede.

Senior Arjen Robben (34), koji je zamijenio ozlijeđenog Comana, bio je više nego ljut na Kovača što ga je ostavio na klupi na startu prvenstva. Ulaskom u igru nastojao je pokazati kako još nije za staro željezo i čini se da je upravo Robben bio taj koji je povukao igrače za sobom nakon što je Hoffenheim izjednačio, a Bayern izgubio ritam igre.

"Da, ljutit sam! Gotovo dva mjeseca divljački treniraš kako bi bio vrhunski spreman za početak prvenstva, želiš nastupiti i pokazati što znaš. Da, jesam razočaran", kazao je Nizozemac u izjavi za ZDF.

Jednako tako razočarenje je doživio i Mats Hummels (29), koji je svih 90 minuta ostao na klupi.

James Rodríguez ušao je u igru pred kraj utakmice, a njegov govor tijela također je ukazivao da je ''iznenađen i uvijeđen'' Kovačevom odlukom da ga na prvoj utakmici stavi u drugi plan.

Slične je probleme s Bayernovim zvijezdama imao Carlo Ancelotti, koji je na koncu morao isprazniti svoj pretinac u klubu.

Međutim, koliko god iskusni Robben i na drugoj strani Ribéry davali sigurnost i mudrost ekipi Bayerna, trener Kovač je svjestan koliko je sezona dugačka i koliko ga izazova očekuje. Igrati na tri različite fronte zahtijeva puno energije i izdržljivosti. Igrači kojima svira odjavna špica moraju i sami znati kako više nije moguće pet puta istrčati sprint u zadnjih pet minuta utakmice. A upravo to često zna biti odlučujuće za konačan rezultat utakmice.

Što će braća Kovač i sportski direktor Hasan Salihamidžić poduzeti kako bi Bayernove zvijezde bile i motivirane i osobno zadovoljne, valjda samo oni znadu u ovome trenutku. Pogubno bi za njih bilo ukoliko o tome nisu unaprijed razmišljali.

Kopirati
Drag cursor here to close