Odmjeren i jasan

Kovač se osvrnuo na Perišićevu prozivku u Bayernu: "Uvijek postoje dvije istine"

"Svatko ima svoju percepciju, a kao novinar biste trebali saslušati obje strane, a ne pisati jednostrano. Stat ću na tome. Znam kako je bilo", rekao je Kovač na pitanje o Perišiću i Rafinhi.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2021. u 22:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Niko Kovač i Ivan Perišić prilikom predstavljanja Vatrenog u Bayernu

Niko Kovač vratio se na trenersku scenu u velikom stilu. Hrvatski strateg nakon napuštanja Bayerna preuzeo je Monaco, a s klubom iz Kneževine bori se za vrh Francuske. Trenutačno su četvrti sa šest bodova manje od PSG-a.

Kovač je o brojim temama progovorio u intervjuu za njemački Sport1. Naravno, nije moglo proći bez pitanja o Bayernu.

Kovač je tada bio top-tema njemačkih medija, a stupce su često punile priče o neslaganju s igračima. Jedna od njih bila je i ona s Ivanom Perišićem. Hrvatski reprezentativac po povratku u Inter poprilično je iznenađujuće izjavio kako je "imao problema s Kovačem."

"Znate što sam naučio? Uvijek postoje dvije istine. Svatko ima svoju percepciju, a kao novinar biste trebali saslušati obje strane, a ne pisati jednostrano. Stat ću na tome. Znam kako je bilo", rekao je Kovač na pitanje o Perišiću i Rafinhi, koji je dao slične izjave.

Zanimljivo je, međutim, kako je Kovač nailazio na otpore u Bayernu prilikom realizacije svoje ideje da uzme Ivana Perišića, koji je 'visio' u Interu. Protiv toga bili su i Rummenigge i Salihamidžić, ali je na kraju Perija došao na posudbu.

Očitovao se i o svom nasljedniku Hansiju Flicku, koji je osvojio čak šest trofeja u godinu dana.

"To što je napravio je senzacionalno i to se neće uskoro ponoviti. Ne vjerujem da će itko to uspjeti u Njemačkoj, Španjolskoj ili Engleskoj. Bez sumnje je zaslužio biti trener godine (nagradu FIFA-e dobio je Klopp, op. a.). Još smo u vrlo dobrom kontaktu i čujemo se. Zaslužio je sve ovo svojom kvalitetom i perfekcionizmom", rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close