Progovorio o Bayernu

Kovač: Ako dvadeset igrača želi igrati, ne možete svakoga učiniti sretnim

"Ako reprezentativac ne igra, izgubi mjesto u reprezentaciji, problemi postaju sve veći. Nije lako nositi se s tim, ali ovdje smo da osvojimo naslove i osvojili smo tri", objasnio je Kovač još jedan veliki problem sa Bayernovim zvijezdama.
Sport / Nogomet | 02. 08. 2020. u 19:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Niko Kovač iz vremena u Bayrnu - Netipična poza za njega...

Niko Kovač dao je intervju za francuski L'Equipe u kojem se osvrnuo na svoj posao i probleme s igračima u Bayernu, što je u konačnici bilo presudno i za otkaz kojeg su mu uručili u bavaskom velikanu.

"Shvatio sam što se dogodilo i pomoći će mi. Ne možete svakoga učiniti sretnim. Dvadeset igrača želi igrati, a vi morate birati. Mnogi igrači misle da su im plaćeni samo za igru. Ali ne. Plaćeni smo za ponedjeljak, utorak, srijedu, četvrtak, petak i subotu", kaže Kovač.

Njegov najteži 'protivnik' u Bayernu zasigurno je u to vrijeme bio Thomas Müller, koji je zakletva navijača, igrač s karizmom, zaslugama i sjajnom klupskom i reprezentativnom karijerom.

"Ako ne igrate, nezadovoljni ste. A ako ste zvijezda i ne igrate, vrlo ste nezadovoljni i stres više leži na treneru ", kaže Kovač, dodajući kako ne treba izgubiti iz vida da je sve ono što trener radi u funkciji osvajanja naslova s klubom.

Foto: Getty Images / Mnogi su i danas skloni tvrditi: Da je bolje pazio Thomasa Müllera, Kovač bi i danas bio trener Bayerna

"Ako reprezentativac ne igra, izgubi mjesto u reprezentaciji, problemi postaju sve veći. Nije lako nositi se s tim, ali ovdje smo da osvojimo naslove i osvojili smo tri", objasnio je Kovač još jedan veliki problem sa Bayernovim zvijezdama.

"Naučio sam da je pritisak u Münchenu vrlo visok. Radili smo s igračima koji imaju visoku klasu. Vrlo se to razlikuje od rada s mladim igračima. Vidio sam sjajne primjere poput Francka Riberyja, Arjena Robbena. Oni su dobri ne samo zato što im je Bog dao talent, već i zato što naporno rade", napominje Kovač, dajući do znanja kako igrači takvoga kalibra uvijek mogu donijeti prevagu, ali nikad ne prestaju raditi na sebi.

Niko Kovač priznaje kako ponekad može podići glas.

"To se događa pod pritiskom. Mogu vrisnuti, ali ako pogriješim, ispričavam se. Za neke je velika stvar ispričati se. Nije za mene. Nemam problema priznati svoju pogrešku. Vjernost je vrlo važna. Ovdje smo već dva tjedna, moramo graditi odnose i to se može učiniti samo s povjerenjem. To je životno pravilo", pojasnio je Kovač svoj temeperament, komunikaciju s okolinom i spremnost da bude čovječnijim.

Kopirati
Drag cursor here to close