Okuplja svoje jato?

Kovač traži pojačanja: Hrvatski trener želi dovesti srpski dvojac u Monaco?

Monaco ispunio je sve uvjete koje je postavio Kovač, a jedan od njih je navodno i dovođenje Marija Götzea, ali Bild piše da Niko želi i Luku Jovića i Filipa Kostića, s kojima je u Eintrachtu postao legenda.
Sport / Nogomet | 22. 07. 2020. u 21:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sportbuzzer / Niko Kovač napravio je od Luke Jovića zvijezdu, a afirmirao je i Filipa Kostića

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač u utorak je poslijepodne predstavljen u gradu Monacu kao novi trener istoimenog francuskog prvoligaša.

Više od sat vremena trajala je pressica na kojoj je bivši trener Bayerna predstavljen kao novi čovjek na klupi nogometnog kluba iz Kneževine. Nema sumnje, ljudi u klubu jako su sretni i zadovoljni što je Hrvat došao na klupu A momčadi.

Kovač je svojom pojavom oduševio Francuze, ali najavljeni su i neki njegovi potezi koje bi trebao odmah napraviti.

Naime, njemački Bild prije nekoliko dana je pisao kako je Monaco ispunio sve uvjete koje je postavio Kovač, a jedan od njih je navodno i dovođenje Marija Götzea, bivšeg njemačkog reprezentativca koji je trenutno bez kluba. Borussia mu nije produžila ugovor i trenutno je u potrazi za poslom.

No Nijemci su u srijedu otišli i korak dalje te izašli s novim informacijama. Kovač, prema njihovom pisanju namjerava dovesti svoje nekadašnje pulene iz Eintrachta – srpski dvojac Filip Kostić - Luka Jović.

Kako navodi Bild, neće to biti lak zadatak jer je Kostić pod ugovorom s Eintrachtom još tri godine, dok je Jović tek stigao u Real, i to za 60 milijuna eura i neće ga htjeti prodati tek tako.

Kostić i Jović su, uz Rebića, bili dio sad već legendarne momčadi Eintrachta koja je osvojila njemački kup 2018. godine pobijedivši Bayern.

Znimljivo je da Kostićev zemljak, proslavljeni Dragoslav Stepi Stepanović nije nimalo oduševljen idejom da Filip Kostić prijeđe u Monaco.

"Točno je da bi to za svaku od strana bila dobitna kombinacija. Ali, da sam na Filipovom mjestu, ja bih više nego dobro razmislio. U Frankfurtu se on nalazi s klubom i trenerom koji mu savršeno odgovaraju. U Monacu bi morao početi od nule, stoga mu ja preporučujem da igračku karijeru završi u Eintrachtu", kazao je Stepanović, piše Bild.

Dragoslav Stepanović igrao je za Eintracht od 1976 - 1978. (49 utakmica),  a trener ovog kluba bio je od 1991 - 1993 i ponovno 1996.

Zanimljivo je da je Stepanović trenirao čak 19 različitih klubova (?!), među kojima su i Bayer Leverkusen, Athletic Bilbao, AEK, VfB Leipzig, ali i Čukarički, Laktaši, Radnički Niš i Vojvodina.

Za reprezentaciju Jugoslavije Stepanović je nastupio 34 puta.

Kovačev plan B?

Talijanski mediji pišu kako bi Kovač rado u klubu htio vidjeti dvojicu svjetskih doprvaka iz 2018., Marija Mandžukića i Ivana Perišića.

Kovač je s Mandžukićem surađivao u hrvatskoj reprezentaciji, dok je Perišića doveo iz milanskog Intera u Bavarsku.

Mario Mandžukić je slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s katarskim Al-Duhailom, a najveći interes za njega pokazali su Galatasaray i Fiorentina.

S druge strane, Perišić se vraća u Milano nakon odrađene posudbe u Bayernu.

Njemački velikan nije htio otkupiti njegov ugovor, a ni u Milanu nisu nešto previše zainteresirani za njega.

Kopirati
Drag cursor here to close