Franck Ribéry

Konačno 'zbogom' jednog od najvećih

Odlučio je reći zbogom profesionalnom nogometu i Talijani govore da je pitanje trenutka kad će službeno objaviti svoj odlazak.
Sport / Nogomet | 07. 10. 2022. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako prenosi Sky Italia Franck Ribéry raskinuti će ugovor s talijanskim prvoligašem Salernitanom, koji traje do 2023. godine i otići u igračku mirovinu. Ribéry je pauzirao šest tjedana zbog ozljede koljena te je 39-godišnjak upisao samo jedan nastup u ligi ove sezone, prenose Sportske novosti.

Bilo je to na otvaranju prvenstva protiv Rome u kolovozu gdje je proveo 36 minuta na terenu. Odlučio je reći zbogom profesionalnom nogometu i Talijani govore da je pitanje trenutka kad će službeno objaviti svoj odlazak.

Najuspješnije razdoblje svoje karijere proživio je u Münchenu. Bio je pod ugovorom s Bayernom od 2007. do 2019. godine te je u tom periodu osvojio Ligu prvaka i devet njemačkih prvenstava. Također, 2013. je završio na trećem mjestu na pri dodjeli Zlatne lopte, koju je tada osvojio Cristiano Ronaldo iako je sam Ribéry kasnije negodovao i smatrao da je baš on zaslužio tu nagradu.

Nakon što je napustio bavarskog giganta, Ribéry je prvo igrao za Fiorentinu dvije godine prije nego što je prošle sezone prešao u Salernitanu. Talijanski mediji najavljuju da klub pregovara s francuskim igračem oko finalizacije novog dogovora, naime, Ribéry bi trebao postati pomoćnik glavnog trenera Davida Nicolea dok će paralelno raditi na dobivanju trenerske licence.

Legendarni Ribery bio je prepoznatljiv i po svom izgledu i velikom ožiljku na svom licu, o čemu je u jednom trenutku i javno progovorio.

''Svi osim roditelja su komentirali moj fizički izgled i s visine ocjenjivali ružnoću mog lica zbog ožiljka. Osjećao sam se kao da sam osuđen i potlačen''.

Također je poznato da su ga roditelji ostavili u sirotištu kada je imao samo dvije godine.

''Roditelji su me ostavili u sirotištu kao bebu. Srećom nakon kratkog vremena pronašao sam obitelj koja mi je od samog početka dala ljubav i privrženost koju mi je neko drugi odlučio uskratiti''.

Kopirati
Drag cursor here to close