Prvenstvo Engleske

Koliko je česta pojava da uz samo jedan poraz ne budeš prvak?

Kroz povijest u ligama petice vrlo se rijetko događalo da klub koji je imao samo jedan poraz u sezoni ostane bez naslova, ali se događalo.
Sport / Nogomet | 12. 05. 2019. u 19:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Liverpoola pobijedili su Wolverhampton 2-0, ali su usprkos sjajnoj sezoni, uz jedan jedini poraz, ostali bez titule.

Redsi su natjecanje završili s nevjerojatnih 97 bodova – 30 pobjeda, 7 neriješenih i jednim jedinim porazom, kojeg su doživjeli baš od Cityja početkom ove godine!

Ipak, ostali su bez naslova, "tek" drugoplasirani iza momčadi koju vodi Pep Guardiola. Radi usporedbe, City je ubilježio četiri ovosezonska poraza.

Kroz povijest u ligama petice vrlo se rijetko događalo da klub koji je imao samo jedan poraz u sezoni ostane bez naslova.

Torino je u sezoni 1976/1977. imao samo jedan poraz, ali nisu bili prvaci, baš kao ni Perugia dvije godine kasnije – oni tada nisu imali nijedan jedini poraz! U prvom slučaju prvak je bio Juventus, u drugom Milan.

To se dogodilo i jednom u Španjolskoj – Real Sociedad je u sezoni 1979/1980. imao tek jedan neuspjeh, ali je naslov otišao Realu iz Madrida, koji je tada osvojio bod više.

97 bodova koje je osvojio Liverpool bili bi dovoljni Redsima da budu prvaci u 26 od 27 do sada odigranih sezona Premier lige i za 117 od 119 naslova u povijesti engleske prve lige!

Bio je ovo osmi put u povijesti PL da odluka o prvaku pada u posljednjem kolu – u tri takva slučaja slavio je baš Manchester City – 2012., 2014. i 2019.

City i Liverpool ukupno su osvojili 195 bodova, što je najviše za vodeći dvojac u povijesti ovog natjecanja, piše SportKlub.

Kopirati
Drag cursor here to close