+1

Manchester City je novi/stari prvak engleske Premier lige!

Građani su obranili naslov prvaka Engleske u posljednjem, 38. kolu gostujućom pobjedom od 1:4 kod Brightona.
Sport / Nogomet | 12. 05. 2019. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Manchester Cityja obranili su naslov prvaka Engleske nakon što su u zadnjem kolu na gostovanju pobijedili Brighton & Hove Albion sa 4-1 i okončali prvenstvo s bodom više od Liverpoola koji je na Anfieldu pobijedio Wolverhampton sa 2-0.

Uoči posljednjih 90 minuta prvenstva, City je imao bod više od Redsa i sam je odlučivao o svojoj sudbini. Pobjeda, ali i bilo koji drugi rezultat uz uvjet da Liverpool nije bolji, mu je osiguravala obranu naslova, te ukupno šesti naslov prvaka.

Na koncu je momčad Pepea Guardiole pobijedila sa 4-1, pa Redsima nije bila dovoljna pobjeda 2-0 protiv Wolverhamptona.

"Građanima" je ovo drugi trofej sezone nakon što su osvojili i Liga kupa, a 18. svibnja će imati priliku osvojiti i treću 'kantu' u finalu FA kupa protiv Watforda.

Počelo je sjajno za Liverpool. "Redsi" su u 17. minuti poveli 1-0 golom Sadia Manea i u tim trenucima momčad s Anfielda je bila prvak. Korak bliže naslovu Liverpool je stigao u 27. minuti kada je Glenn Murray nakon ubačaja iz kornera doveo Brighton u vodstvo protiv Manchestera. No, prednost domaćina kratko je trajala. Svega 87 sekundi kasnije City je izjednačio, a pogodak i to 21. ove sezone zabio je Sergio Aguero.

Argentincu je asistirao David Silva kojem je to bila čak 18. asistencija za Aguera. U povijesti Premiershipa samo su tri igrača imala više asistencija točno određenom igraču. Anderton je upisao 20 asistencija Sheringhamu, a isti broj imali su i McManaman za Fowlera, te Lampard za Drogbu.

"Građani" su u potpunosti okrenuli rezultat u 38. minuti kada je Aymeric Laporte glavom za 2-1 nakon ubačaja iz kornera, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Riyad Mahrez u 64. minuti. Za kraj priče sjajno je zabio Ilkay Gundogan iz slobodnjaka u 72. minuti.

U drugom susretu Liverpool je pobijedio 2-0, a oba gola je zabio Mane. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio. Ciyt je na koncu okončao sezonu sa 98 bodova, dok je Liverpool drugi sa 97 bodova.

Chelsea je na gostovanju odigrao 0-0 protiv Leicester Citya osvojivši treće mjesto, a Mateo Kovačić je igrao od 76. minute.

Arsenal je na gostovanju pobijedio Burnley sa 3-1, Tottenham je odigrao 2-2 protiv Evertona, dok se Cardiff oprostio od Premiershipa pobjedom na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda sa 2-0, a oba gola je zabio Nathaniel Mendez-Laing 23-11m, 54).

U 'ljepotici' zadnjeg kola Crystal Palace je pobijedio Bournemouth sa 5-3. Golove za domaći sastav zabili su Batshuayi (24, 32), Simpson (34-ag), Van Aanholt (66) i Townsend (81), a za goste Lerma (42), Ibe (57) i King (73).

Iz lige su već ranije ispali Fulham, Cardiff City i Huddersfield.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close