Javnost ih je osudila

Koja se poruka krije iza koreografije Delija?

Bit će zanimljivo vidjeti objašnjenje iza ovakvog poteza.
Sport / Nogomet | 27. 02. 2022. u 20:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom najvećeg srpskog nogometnog derbija na tribinama je osvanula u najmanju ruku neobična koreografija.

Naime, na Stadionu Rajka Mitića navijači Crvene zvezde u jednom su trenutku ogleda protiv Partizana razvili koreografiju koja je pokazivala križeve, odnosno groblje u znakovima ukrajinske zastave.

Bit će zanimljivo vidjeti objašnjenje iza ovakvog poteza Delija koji je izazvao veliku pozornost uslijed ruske vojne invazije Ukrajine i brojnih ljudskih žrtava.

Inače, Crvena zvezda je pobijedila Partizan s 2:0 u 166. po redu 'vječitom derbiju', a pred kraj prvog poluvremebna došlo je do općeg koškanja na terenu koje je potrajalo nekoliko minuta, a sukob je kasnije nastavljen i na putu prema svlačionici, pišu Sportske novosti.

No, srpski portal Blic.rs. tvrdi kako je poruka bila nešto drukčija.

Naime, kazali su kako je preko cijele tribine bilo groblje koje je ''simbol'' upravo najvatrenijih navijača rivala, Partizana.

Međutim, na početku meča je nasred tribine razvučena slika Vojislava Mićovića, jednog od najpoznatnijih glumaca jugoslovenske i srpske kinematografije, iz filma ''Maratonci trče počasni krug''.

Reč je o liku koji je igovorio čuveno "Dobro veče" u legendarnom filmu, a međuostalom u filmu je plašio i ljude na groblju što je bila skrivena poruka navijača crveno-bijelih.

Uz to, na slici je Mićović na odelu imao i grb "delija", navijača Crvene zvezde, piše Blic.

Kopirati
Drag cursor here to close