Europska liga

Crvena Zvezda izborila europsko proljeće

Nogometaši beogradske Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Evropske lige nakon što su u četvrtak remizirali u Portugalu kod Sporting Brage (1:1).
Sport / Nogomet | 09. 12. 2021. u 23:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Crvene Zvezde remizirali su na gostovanju kod Brage (1:1) u skupini F, a golove su iz penala zabili Galeno u 52. minuti te Katai za Zvezdu u 70. minuti.

U drugoj utakmici te skupine Ludogorec i Midtylland su remizirali bez golova.

Remi bez golova (0:0) vidjeli smo na utakmici Lazija i Galatasaraya, dok je u drugoj rezultatski nebitnoj utakmici te skupine Marseille s 1:0 pobijedio moskovski Lokomotiv. Toma Bašić je odigrao 73 minute za rimski sastav, dok je Tin Jedvaj odigrao cijelu utakmicu u porazu Lokomotiva.

Celtic je na domaćem terenu u skupini G svladao Betis 3:2, no to im nije pomoglo – zauzeli su treće mjesto te im slijedi nastavak u šesnaestini finala Konferencijske lige.

Golove za škotski sastav zabili su Welsh, Henderson i Turnbull, dok je za Betis drugi gol zabio Iglesis, a prvi gol je bio autogol Baina.

U drugoj utakmici skupine Ferencvaros je svladao Bayer 1:0 golom Laidounija, a ova utakmica nije imala značaj za Apotekare koji su ranije potvrdili prvo mjesto u skupini.

Rezultati i poredak

Skupina E:
Lazio – Galatasaray 0:0
Marseille – Lokomotiv Moskva 1:0

Poredak: 1. Galatasaray 12, 2. Lazio 9, 3. Marseille 7, 4. Lok.Moskva

Skupina F:
Braga – Crvena Zvezda 1:1
Ludogorec – Midtylland 0:0

Poredak:  1. Crvena Zvezda 11, 2. Braga 10, 3. Celtic 9, 4. Ferencvaros 3

Skupina G:
Celtic – Betis 3:2
Ferencvaros – Bayer 1:0

Poredak: 1. Bayer 13, 2. Betis 10, 3. Celtic 9, 4. Ferencvaros 3

Kopirati
Drag cursor here to close