Križaljka

Koga Dalić vodi na Euro?

Hrvatska nema taj luksuz da se zbog inata ili zlobe može olako odricati kvalitete.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2021. u 19:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznate su snage s kojima će hrvatski izbornik Zlatko Dalić krenuti na Euro, piše portal TeleSport i navodi kako se mjesec dana prije prve utakmice koju će hrvatska nogometna reprezentacija na Europskom prvenstvu odigrati protiv Engleske, zapravo jako malo priča o listi igrača koju će izbornik Zlatko Dalić prijaviti za svoje drugo, a hrvatsko 11. veliko natjecanje.

Zlatku Daliću se, piše Bernard Jurišić, u principu rijetko moglo prigovoriti na reprezentativnim pozivnicama koje je odašiljao. Naravno da se uvijek može pričati i analizirati svako ime, naravno da uvijek svi imaju neke svoje favorite ili ljubimce, ali objektivno gledajući sitničarenje oko toga zašto je pozvao ovo, a ne ono ‘rubno’ ime je dokoličarska zabava.

Odavno je Ćiro Blažević plasirao rečenicu “imam i ja pravo na jednog svoga”, objašnjavajući zašto je pozvao Zorana Mamića na Svjetsko prvenstvo 1998. Dalića je dugo pratilo ime Darija Melnjaka kao ‘jednog njegovog’, a eskaliralo je tijekom prošlog tjedna kad su u javnost isplivale ‘patnje mladog Sose’.

S obzirom na to da je UEFA proširila liste na 26 imena, logično je pretpostaviti da bi Dalić ta dodatna tri mjesta mogao popuniti s imenima iz mlade reprezentacije

U ponedjeljak će i Dalić i Igor Bišćan objaviti svoje liste na kojima neće biti nestrpljivog nesuđenog Švabe. Iako je zbog brzoplete namjere Borne Sose da prihvati zov Majke Njemačke Dalić nekoliko dana trpio direkte, aperkate i krošee jer je “pozivao Melnjaka, a nije Sosu”, ipak je on bio taj koji je kraj tog kratkog meča od jedne runde dočekao na nogama i gospodski odšetao iz ringa poručivši kako mu oprašta.

Jesen ionako ima drugačije boje i mirise od proljeća, a Hrvatska nema taj luksuz da se zbog inata ili zlobe može olako odricati kvalitete.

Sosu će još neko vrijeme pratiti neugoda, na svoje prvo reprezentativno okupljanje doći će u društvu velikog staklenog slona i zacijelo će morati progutati ponešto zadirkivanja i zajebancije na svoj račun. Ovog ljeta neće ni na jedno od dva Europska prvenstva na koja je mogao i neka to bude kraj priče o zločinu i kazni.

Uz ružne riječi koje su se potezale prošlih dana, Sosa je nehotice Daliću riješio barem jednu brigu. Iako nekih velikih i teških dvojbi oko sastava u principu nije ni imao. I 26 igrača koje će povesti na Europsko prvenstvo nije teško već danas pokušati pogoditi:

Vratari: Dominik Livaković, Lovre Kalinić, Simon Sluga.

Obrana: Šime Vrsaljko, Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Filip Uremović, Josip Juranović.

Vezni: Luka Modrić, Marcelo Brozović, Nikola Vlašić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Milan Badelj.

Krila: Ante Rebić, Ivan Perišić, Josip Brekalo, Mislav Oršić.

Napad: Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir.

Tri dodatna: Joško Gvardiol, Domagoj Bradarić, Luka Ivanušec.

Igračku križaljku za Europsko prvenstvo Zlatko Dalić je s lakoćom riješio. Puno veći izazov bit će kako u malo ograničenog vremena riješiti rebus igre, piše, između ostalog, Bernard Jurišić za TeleSport.

Kopirati
Drag cursor here to close