Nova prilika

Kodro preuzima reprezentaciju BiH?

Za Kodru tek dijelom možemo reći da je novi izbornik reprezentacije BiH, s obzirom na to da je u kratkom intervalu 2008. godine sjedio na klupi reprezentacije. Imenovan je u u siječnju, a smijenjen već u svibnju zbog sukoba s tadašnjim članovima IO.
Sport / Nogomet | 02. 08. 2023. u 16:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako još uvijek nije zvanično potvrđeno, čini se kako je IO NS BiH završio svoj posao. Meho Kodro bi trebao biti novi izbornik reprezentacije BiH.

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH u četvrtak će imenovati novog izbornika nogometne reprezentacije, a čini se kako je jedini kandidat Meho Kodro. Kodro bi na mjestu izbornika trebao naslijediti Faruka Hadžibegića koji je bio prisiljen podnijeti ostavku zbog loših rezultata nogometne reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine.

BiH je u kvalifikacijama do sada pretrpjela tri poraza i zabilježila tek jednu pobjedu i s tri osvojena boda predzadnja je u skupini u kojoj vode Portugal s 12 i Slovačka s 10 bodova. Za Kodru tek dijelom možemo reći da je novi izbornik reprezentacije BiH, s obzirom na to da je u kratkom intervalu 2008. godine sjedio na klupi reprezentacije.

Video: Meho Kodro Real Sociedad 

Imenovan je u u siječnju 2008. a smijenjen već u svibnju zbog sukoba s tadašnjim članovima vodstva Nogometnog saveza BiH. Odradio je dvije prijateljske utakmice, jednu protiv Japana (poraz 3:0), te Makedonije (2:2). U tom periodu Kodro je vodio reprezentaciju dok je njegov prvi pomoćnik bio Elvir Bolić. Na kraju je Kodro smijenjen jer je odbio voditi reprezentaciju na prijateljsku utakmicu protiv Irana koja je bila dogovorena "iza njegovih leđa" a koja se trebala igrati 26. svibnja 2008. godine u Teheranu.

Video: Meho Kodro Barcelona 

Zanimljivo, Faruk Hadžibegić prethodni izbornik je prvi put bio na klupi reprezentacije BiH u prijateljskom susretu kontra Mađarske 1:1, 10. ožujka 1999. godine, kada je jedini gol za reprezentaciju BiH postigao baš Kodro. Još tamo 2017. godine Kodro je bio jedan od kandidata za preuzimanje izborničke funkcije

Video: SPORT CENTAR EP.34 // MEHO KODRO

Kodro je u trenerskoj karijeri vodio juniorsku i B ekipu Real Sociedada, Sarajevo, Servette i Stade-Lausanne. Za reprezentaciju BiH je kao igrač odigrao 13 službenih utakmica, dva puta je uspio obući dres bivše Jugoslavije (Švedska, Nizozemska). Igračka je legenda Veleža, Real Sociedada, proslavio se kao dvostruki strijelac u El Classicu za Barcelonu, s ekipom Tenerifea je igrao polufinale Kupa UEFA.

Kopirati
Drag cursor here to close