Kao lopatom

Klubovi Premier lige potrošili 295 milijuna funti na pojačanja

Ovogodišnja potrošnja na igračka pojačanja je više od četiri puta veća negoli 2021., kada je potrošeno 70 milijuna funti. Ovogodišnji zimski prijelazni rok je po potrošnji drugi najveći od 2003.
Sport / Nogomet | 01. 02. 2022. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klubovi Premier lige su u zimskom prijelaznom roku potrošili 295 milijuna funti (353,5 milijuna eura) na igračka pojačanja, objavila je financijska i konzalting tvrtka Deloitte.

To je najviše od 2018. godine, s tim da je pet najlošije plasiranih klubova potrošilo više od 50 posto ukupnog iznosa.

Također, ovogodišnja potrošnja na igračka pojačanja je više od četiri puta veća negoli 2021., kada je potrošeno 70 milijuna funti. Ovogodišnji zimski prijelazni rok je po potrošnji drugi najveći od 2003, javila je Hina.

Potrošnja engleskih premierligaških klubova čini skoro 50 posto potrošnje na igračka pojačanja u pet najjačih europskih liga. Druga liga po potrošnji je talijanska Serie A, ali ona je potrošila čak 150 milijuna funti manje od Premier lige.

"Ovaj prijelazni rok pokazuje da utjecaj koronavirusa na Premier ligu opada, te da je potrošnja na razinama prije pandemije i jedna od najvećih koju smo vidjeli u siječanjskom prijelaznom roku. Globalno gledano Premier liga je i dalje vodeća, zadržala je status najveće domaće lige u svijetu u financijskim pokazateljima", izjavio je Dan Jones iz Deloittea.

Kopirati
Drag cursor here to close